povlače se

Naftni div Shell prodaje poslovanje s maloprodajom energenata u Europi

06.06.2023 u 18:18

Bionic
Reading

Zbog slabe zarade, britansko-nizozemski naftni div Shell objavio je u utorak da se povlači iz maloprodaje energenata u Britaniji, Njemačkoj i Nizozemskoj. Očekuju dogovor s potencijalnim kupcima u narednim mjesecima

Nedugo nakon preuzimanja kormila u Shellu, izvršni direktor Wael Sawan pokrenuo je u siječnju stratešku analizu maloprodajnog poslovanja u Europi, navodeći kao razlog "teške tržišne uvjete", podsjeća Reuters.

"Ta je analiza sada završena, a rezultat je naš plan povlačenja iz tih poslova. Proces prodaje već je u tijeku, s namjerom postizanja dogovora s potencijalnim kupcem u idućim mjesecima", stoji u priopćenju Shella.

Veleprodajni poslovi prodaje energenata kompanijama i opskrba malih i srednjih tvrtki pod brendom Shell Energy, te maloprodaja energenata za kućanstva na lokacijama izvan Europe neće biti dio potencijalne prodaje, dodao je Shell.

Reuters je prošlog mjeseca izvijestio da su interes za preuzimanje Shellovog maloprodajnog poslovanja u Velikoj Britaniji pokazala tri najveća britanska dobavljača električne energije.