PODRŽAVAJU VLADU

HUP za nulti deficit i reformu zdravstva

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.11.2008 18:45
  • Objavljeno 27.11.2008 u 10:38
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vijeće članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na današnjoj sjednici je istaknulo zahtjev za postizanje nultog deficita državnog proračuna, podržalo reformu zdravstva te ponovilo HUP-ov zahtjev za smanjenjem parafiskalnih nameta, priopćeno je iz HUP-a.

Poslodavci ustraju u zahtjevu usmjerenom na zadržavanje nultog deficita državnog proračuna, smatrajući da je kriza potekla iz financijskog sektora te da je u takvim okolnostima neophodno krajnje racionalno ponašanje Vlade i lokalnih administracija u kreiranju javne potrošnje i proračuna, kaže se u priopćenju.

Vijeće članica podržava i reformu zdravstva pri čemu inzistira da se ne odustane od prijedloga uključivanja privatnih osiguravatelja u zdravstveni sustav.

Poslodavci podržavaju i povećanje učinkovitosti zdravstvenog sustava uz poboljšanje razine kvalitete zdravstvenih usluga koje se pružaju građanima, kaže se u priopćenju.

Zahtjev Vladi za utvrđivanjem zakonskih rješenja usmjerenih na smanjenje vanporeznih nameta hrvatskom gospodarstvu još je jedan od zaključaka Vijeća članica HUP-a. Pritom se utvrđuje nužnost promjene zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, turističkoj zajednici, Hrvatskim šumama i drugih zakonskih rješenja koji su temelj za parafiskalne namete.

HUP također preporučuje Vladi da u kriznim uvjetima poveća učinkovitost javne uprave i državnih poduzeća, uz istovremeno smanjenje troškova.

U priopćenju se prenosi i zaključak Vijeća članica HUP-a prema kojem je kriza prilika za sređivanje stanja u Hrvatskoj, povećanje gospodarske aktivnosti i učinkovitosti javne uprave odnosno za podizanje opće konkurentnosti gospodarstva i države.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi