NAKON OPORBE

HUP-ovci premijerki predstavili svoj gospodarski program

kosor_hup-020611

kosor_hup-020611

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) sastali su se danas s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i predstavili joj dokument koji će objaviti na Danu poduzetnika u ponedjeljak, u kojem su izneseni zahtjevi i očekivanja HUP-a vezani uz poboljšanje uvjeta poslovanja

Predsjednik HUP-a Ivan Ergović nakon sastanka s premijerkom je izjavio kako je dokument predstavljen parlamentarnim političkim strankama, a danas i Vladi i HDZ-u.

HUP će, kako je rekao, ocjenjivati gospodarske programe stranaka prema stupnju njihove usklađenosti s poslodavačkim zahtjevima.

Ergović
ističe kako su sve političke stranke pozvane na Dan poduzetnika, 6. lipnja, te da će njihovi predstavnici tamo moći komentirati prijedloge HUP-a. Kaže da su razgovori HUP-a s političkim strankama pokazali njihov velik interes za HUP-ov program.

Čelni čovjek HUP-a kaže kako je hrvatsko gospodarstvo u dosta velikoj krizi, a oporavak je spor te upozorava da se približava ulazak u Europsku uniju kada će hrvatsko gospodarstvo biti izloženo jakoj konkurenciji i zahtjevnom tržištu.

'Tražimo od buduće vlade, koja god bila, da stvori pretpostavke kako bi hrvatsko gospodarstvo iskoristilo to novo tržište za širenje i nova radna mjesta', kaže Ergović

HUP je najavio kako će na Danu poduzetnika, tradicionalnom godišnjem okupljanju poduzetnika i poslodavaca, predstaviti dokument 'Za Hrvatsku 2011. - 2015: kapital i radna mjesta ruku pod ruku', u kojem će iznijeti zahtjeve vezane uz poboljšanje poslovnog okružja i dati konkretne prijedloge kako to učiniti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi