najnoviji model

Huawei P40 lite: Tri glavne karakteristike zbog kojih ga korisnici obožavaju

18.03.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Huawei je nedavno predstavio svoj najnoviji model srednjeg ranga - Huawei P40 lite. Ovaj pametni telefon stvoren za zabavu zaokupio je pažnju brojnih potrošača. Korisnici ga vole zbog tri ključne karakteristike: jedinstvene četverostruke kamere, moćnog čipseta i SuperCharge punjača te fotografskih mogućnosti koje podržavaju tehnologiju umjetne inteligencije. Pogledajmo pobliže što sve ovaj telefon može

Jedinstveni dizajn i originalne, moderne nijanse

Huawei P40 lite ima četverostruku kameru u inovativnom matričnom postavu, a dostupan je u tri nove moderne nijanse što ga čini jednim od najprepoznatljivijih Huaweijevih uređaja. Novi zaslon, 6,4-inčni Punch FullView Display, bez rubova i ureza, savršen je za pregledavanje fotografija, gledanje video zapisa i igranje igrica.

Ističe se i holografskim finišem i novim bojama u nijansama Sakura Pink, Crush Green i Black izvedbama.

Huawei P40 lite teži svega 183 grama. Zakrivljen na četiri strane i s ergonomski oblikovanim staklom, ugodno leži u ruci. Senzor za otisak prsta postavljen je na bočnoj strani pa je otključavanje ovog pametnog telefona brže i jednostavnije.

Četverostruka AI kamera za savršene fotografije u svim uvjetima

Kad je u pitanju fotografija, Huawei P40 lite zaista je moćan uređaj. Opremljen je četirima lećama - glavnom HD kamerom s 48 MP, Ultra Wide Angle objektivom od 8 MP, zatim 2 MP makro objektivom i objektivom za bokeh efekt od 2 MP.

Pri dobrom osvjetljenju, s 48 MP kamerom moguće je napraviti fotografije ultra visoke razlučivosti. Zahvaljujući najnovijoj inačici multi-frame tehnologije, sustav u trenutku kombinira više snimaka kako bi stvorio nevjerojatne fotografije s fokusom na najsitnije detalje. Za noćne fotografije, tu je Super Night Mode, način snimanja koji uključuje primjenu tehnologije umjetne inteligencije kako bi se ostvarila dovoljno duga ekspozicija. Zajedno s multi-frame tehnologijom, ovaj način snimanja pomaže da čak i u mraku snimite oštre fotografije i to bez upotrebe stalka ili držača.

8 MP Ultra Wide Angle objektiv ima široki kut snimanja od čak 120°, što je 1,4 puta više od standardnog kuta od 78°. Zahvaljujući naprednim kalibracijskim algoritmima, distorzija koja je obično posljedica korištenja širokokutnog objektiva je znatno smanjena, čime se postižu prirodniji i autentičniji širokokutni snimci.

Makro objektiv omogućuje snimanje fotografija na samo 4 cm udaljenosti. Ovakav objektiv posebno je koristan kad je potrebno uhvatiti sve detalje na vrlo malim predmetima. Uz pomoć objektiva za postizanje bokeh efekta zamućene pozadine, moguće je snimiti portrete slične onima koji su snimani profesionalnom kamerom.

Moćni sustav na čipu Kirin 810 i HUAWEI SuperCharge punjač snage 40W

Huawei P40 lite pokreće Kirin 810, trenutno vodeći čipset proizveden 7nm tehnologijom integriran s centralnim procesorom koji sadrži dvije A76 velike jezgre i šest A55 manjih jezgri te prilagođeni grafički procesor Mali G52. Prema rezultatima testa provedenog na stranicama GFX Bench, Kirin 810 pruža 15% bolju grafičku izvedbu u usporedbi s onom čipseta Snapdragon 730.

Uzmimo za primjer PUBG, multiplayer pucačku igru. Ako su uključene opcije HD i odabir brzine stvaranja slike, detalji kao što je tekstura trave i arhitekture prikazuju se još kvalitetnije. Također, moguće je igrati cijelih pola sata bez poremećaja kvalitete grafičke izvedbe ili latencije. Ovo je moguće zahvaljujući Huaweijevoj inovaciji – Kirinu Gaming+ i GPU Turbo tehnologiji. Kirin Gaming+ omogućuje HD razinu kvalitete i jači kontrast, dok GPU Turbo osigurava stabilnu brzinu stvaranja slike i vrlo osjetljive kontrole kad su u pitanju mobilne igre. Zato je Huawei P40 lite savršen partner u mobilnim igrama. Model P40 lite zaista je na višoj razini u usporedbi s konkurentskim uređajima u istom cjenovnom rangu.

Baterija modela Huawei P40 lite također je iznimna; zahvaljujući snazi od 4200 mAh osigurava cjelodnevno neometano korištenje telefona. Uz pomoć originalnog Huawei SuperCharge punjača snage 40 W, model P40 može napuniti 70% baterije u samo pola sata.

U usporedbi s drugim pametnim telefonima koji su cjenovno slični, Huawei P40 lite ističe se svojim dizajnom, naprednim funkcijama i fotografskim mogućnostima - potražite ga u prodavaonicama!

Huawei AppGallery

Huawei P40 lite dolazi s Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija - AppGallery trgovinom. Huaweijev AppGallery nudi prvu pravu alternativu dosadašnjem standardu u zadnjih 10 godina. Otkad je globalno lansiran, AppGallery je pokazao impresivan rast: preko 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te preko 400 milijuna globalno.

Kompanija svakodnevno radi na povećanju broja aplikacija u trgovini, a osim globalno popularnih aplikacija, sve su dostupnije i lokalne aplikacije, poput raznih aplikacija mobilnog bankarstva, medija, taksi službi ili telekomunikacijskih kompanija.

U kratkom videu provjerite kako jednostavno postaviti vaš novi P40 lite te doći do svih aplikacija.

Huawei P40 lite dostupan je u prednarudžbi od 16. do 23. ožujka u Midnight Black, Crush Green i Sakura Pink bojama. Oni koji se odluče prednaručiti uređaj u Mobisu, Smartsonu ili Elipsu na dar će dobiti i Band 4 fitness narukvicu.