PRVO POLUGODIŠTE

Hrvatske tvrtke preko Spara izvezele robe u vrijednosti od gotovo 34 milijuna eura

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 25.07.2018 10:34
  • Objavljeno 25.07.2018 u 10:33
Spar

Spar

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Spar Hrvatska

U prvoj polovici ove godine domaće kompanije izvezle su hrvatskih proizvoda u vrijednosti od gotovo 34 milijuna eura što je rast od 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju, odnosno zemlje u kojima posluje SPAR Austrija, izvijestili su iz tvrtke SPAR Hrvatska

Hrvatske su tvrtke najviše proizvoda plasirale u Mađarsku gdje je izvoz porastao za 35 posto te Italiju, gdje u odnosu na isto lanjsko razdoblje bilježi rast od 21 posto.

Osatina Grupa, jedan od vodećih proizvođača voća i povrća u Hrvatskoj, kao i Vindija, ove su godine gotovo udvostručile izvoz u Sloveniju, a primjerice Z.M.H. Horvat povećao je izvoz smrznute ribe na istom tržištu za 56 posto.

Dobrim rezultatima zahvaljujući SPAR-u može se pohvaliti i Gavrilović koji je izvoz u Austriju povećao za 227 posto.

U lipnju je Spar otvorio prvi supermarket u Labinu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Spar Hrvatska

Na mađarskome je tržištu pak, najveći izvoz imao Ledo od čak 216 posto porasta u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

'SPAR Hrvatska daje veliku potporu hrvatskim proizvodima u čiju su se kvalitetu uvjerili i kupci u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Želja nam je biti partner hrvatskim kompanijama i zajedno s njima doprinositi našem gospodarstvu te biti oslonac jačem iskoraku ne samo velikih, već malih i srednjih tvrtki kojima omogućujemo rast i proboj na susjedna tržišta', naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!