DUG OD 30 MIL. KUNA

Hrvatske šume tuže Žužića

Bionic
Reading

Od 360 milijuna kuna koliko su trenutačna potraživanja Hrvatskih šuma za isporučenu sirovinu, DIP iz Petrinje duguje 30 milijuna kuna. U HŠ-u kažu da to nisu najveća dugovanja, ali da je'prema ovoj tvrtki Željka Žužića podignuta i tužba i kaznena prijava, a budući da je postupak u tijeku ne možemo iznositi druge detalje'. Žužić je, kako tvrdi, prodao DIP zajedno sa svim dugovima, piše Poslovni dnevnik

Osim Žužića, u HŠ-u tvrde kako ostali dužnici nisu zaradili kaznene prijave. Jedan od pet najvećih među njima, PM Lignum umirovljenog generala Pavla Miljavca, dobio je strateškog partnera u tvrtki Ligneus koja je preuzela obveze i dostavila bankarsku garanciju.

Međutim, najveći dužnik Spačva Vinkovci, ovih dana muku muči upravo s bankarskim garancijama za nove isporuke trupaca. HŠ su u pregovorima sa Spačvom, diplomatski odgovaraju iz Uprave, 'kako bi se našla najpovoljnija rješenja za trenutačnu situaciju.' Dospjela potraživanja prema Spačvi su 35 milijuna kuna. Osigurana su garancijama banaka te založnim pravima na pokretnine i nekretnine, ali svaka nova isporuka roba s odgođenim plaćanjem, tumače u Upravi HŠ-a, iziskuje dodatne instrumente osiguranja plaćanja.

Dvije tvrtke su na dobrom putu, kažu, da iznađu rješenje na obostrano zadovoljstvo, piše Poslovni dnevnik.