prva akvizicija

HPB na šibenskoj tvrđavi proslavila pripajanje Jadranske banke

11.06.2019 u 11:41

Bionic
Reading

Hrvatska poštanska banka uz koncert Zagrebačke filharmonije i projekciju Chaplinovog filma 'Mališan' s više od 300 uzvanika na Tvrđavi sv. Mihovila proslavila je u ponedjeljak pripajanje Jadranske banke. Tom je prigodom obilježeno prvih 10 godina HPB-a u Šibeniku

Svečani događaj na šibenskoj Tvrđavi nastupom je otvorila Šibenska gradska straža, a poslovne partnere, klijente i goste HPB-a pozdravili su čelni ljudi Banke, Grada i Županije.

“Šibenik je prekrasan grad, ali mislimo da su i grad i županija perspektivna mjesta za živjeti i raditi. Spajanje Hrvatske poštanske banke i Jadranske banke važan je korak u stvaranju nacionalne banke i to je nešto što svi želimo.“, kazao je Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a.

Mato Filipović, izvršni direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom HPB-a, koji je bio čelni čovjek Jadranske banke tijekom pripajanja, naglasio je da je u kratkom vremenu koje je proveo u Šibeniku naišao na susretljivost i od pojedinaca i od lokalne zajednice, uz veliku podršku župana Pauka i gradonačelnika Burića: „Takva potpora i zajedništvo omogućili su nam da Jadransku banku stavimo pod okrilje HPB-a“.

Filipović je kazao da je lojalnost klijenata JABA-e naglašena kao i lojalnost klijenata HPB-a: „Sigurni smo da ćemo to povjerenje opravdati, HPB ovdje ima skoro 50.000 klijenata i svaki drugi stanovnik Županije je naš. Zajedno s njima stvarat ćemo još snažniji Šibenik i regiju“.

Izaslanik premijera Plenkovića, šibensko-kninski župan Goran Pauk zaželio je HPB-u nastavak uspješnog poslovanja, uvjeren da nakon Jadranske banke slijede nove akvizicije i stvaranja eminentne i snažne nacionalne banke.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, uz nastavak uspješnog poslovanja i dobre suradnje s građanima i poduzetnicima, očekuje podršku HPB-a zajednici kroz različite aktivnosti poput nedavne donacije za igralište za djecu s posebnim potrebama.

HPB je u Šibeniku otvorila jedan od najvećih regionalnih centara, iza Zagreba, Splita i Osijeka, s planom širenja poslovanja i jačanja pozicije u srednjoj Dalmaciji.