normalizacija opskrbe

HEP: Uspostavljena opskrba u Glini, Topuskom, Dvoru, u Velikoj Gorici...

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 29.12.2020 18:45
  • Objavljeno 29.12.2020 u 18:45
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je da je u utorak tijekom poslijepodneva ponovno uspostavila opskrbu električnom energijom na području Gline, Topuskog, Dvora, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Sunje, a oko 18 sati i na području Velike Gorice

Kako ističu u priopćenju, napajanje ima i polovina grada Siska, uključujući bolnicu, dok će druga polovina napajanje dobiti tijekom večeri.

No, Petrinja je zbog velikih i razornih oštećenja mreže još uvijek u potpunosti bez napajanja. U tijeku su aktivnosti na uspostavi napajanja za dio Petrinje, što se očekuje tijekom večeri, poručuju iz HEP-a.

Na području Grada Zagreba opskrba je vraćena većini korisnika, a iz HEP-a napominju da će na svim spomenutim područjima dio potrošača biti bez napajanja do otklanjanja svih manjih kvarova na niskonaponskoj mreži i priključcima.

Kako navode, sve raspoložive ekipe HEP-a i dalje su na terenu.

Iz HEP-a mole građane da ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama radi vlastite sigurnosti te da bi se uključenja napona uspješno provela. Također, pozivaju građane da radi vlastite sigurnosti u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

U vrijeme potresa Termoelektrana-toplana Sisak nije bila u pogonu, kažu iz HEP-a, no pregledom postrojenja uočena su oštećenja, koja će se otkloniti prije puštanja u rad. Opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane.

  • +15
  • +12

Sisak: Večer nakon razornog potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Kako dalje navode, iz pogona je ispala Elektrana-toplana Zagreb, što je poremetilo opskrbu toplinskom energijom potrošača u zapadnom dijelu grada. Normalizacija se očekuje do kraja dana.

Iz HEP-a napominju da sve bolnice u Zagrebu imaju opskrbu toplinskom energijom.

Navode i da je zbog potresa došlo do automatske obustave rada Nuklearne elektrane Krško, u skladu sa sigurnosnim protokolima.

  • +78
  • +75

Petrinja nakon katastrofalnog potresa

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Sve dežurne službe Hrvatske elektroprivrede nastavljaju s intervencijama s ciljem što brže normalizacije opskrbe, zaključuje se u priopćenju.

Razorni potres pogodio je Petrinju u 12,19 sati. Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je da je bio magnitude 6.2 prema Richteru, a osjetilo ga je šest milijuna ljudi. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!