dubravko grgić

'Glasao sam za nagodbu, ali kako sad stvari stoje morat ću sudskim putem naplatiti 100 milijuna eura'

04.07.2018 u 21:07

Bionic
Reading

Tvrtke iz Koncerna Agram glasale su za nagodbu vjerovnika Agrokora, ali Koncern Agram nije povukao osporavanja preko sto milijardi kuna jamstava koja su poduzeća unutar Agrokor Grupe davala Agrokoru d.d. na ime kredita koje je ta kompanija uzimala

Potvrdio je to Dubravko Grgić, suvlasnik Koncerna Agram i odvjetničke kuće Grgić i partneri.

“Nisam htio ugroziti proces nagodbe, na kraju su tvrtke iz Koncerna Agram glasale za nagodbu, ali nismo uspjeli postići dogovor ni sporazum s vjerovnicima, budućim vlasnicima Agrokora, oko rješenja našeg problema i naših zahtjeva. Bio sam uvjeren da će se taj dogovor uspjeti postići, pokušat ćemo još neko vrijeme raditi na tom dogovoru, ali ako do sporazuma ne dođe, neće nam preostati ništa nego da nastavimo sa sudskim procesima vezanim uz osporavanje jamstava, a potom ćemo pokrenuti i zahtjev za naknadu štete.

Posebno želim naglasiti da ti sudski procesi neće utjecati na nagodbu vjerovnika, jer će već biti osnovana takozvana zrcalna društva, niti će naši odštetni zahtjevi biti upućeni prema državi.

Zahtjeve za naknadu štete podnijeti ćemo prema kreditorima roll upa i savjetnicima izvanredne uprave Agrokora, jer smatramo kako su oni odgovorni za kreiranje ishoda u kojem smo oštećeni. Odštetni zahtjev će biti u visini od oko 100 milijuna eura i siguran sam da ćemo u tom sudskom procesu uspjeti. Naravno, ponavljam, još postoji mogućnost dogovora, ali ako do sporazuma ne dođe, mi ćemo svoje interese obraniti na sudu, i to bez ugrožavanja interesa hrvatske države i hrvatskog gospodarstva', rekao je za Jutarnji list Dubravko Grgić.

  • +25
Glasanje o nagodbi u Agrokoru Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić