AGRAM INVEST

Grgić o Agrokoru: Branimo naše interese, ne želimo stopirati nagodbu vjerovnika

24.05.2018 u 21:42

Bionic
Reading

Član uprave odvjetničkog društva Grgić i Partneri te suvlasnik tvrtki u portfelju Agram grupe Dubravko Grgić oglasio se povodom napisa o odnosu Agrokora i Agrama, tj. Agram Investa te poručio da u svojstvu pravnog zastupnika Agram Investa 'želi priopćiti da njegova kompanija brani svoje interese i da ni u kom slučaju ne žele stopirati nagodbu vjerovnika'

Grgić je Jutarnjem potvrdio da u ime Agram Investa i drugih vjerovnika Agrama već više od dva tjedna vodi pregovore s izvanrednim povjerenikom i vjerovnicima.

'Postignut je određen napredak, premda je to još daleko od konačnog sporazuma. Nastupam iz pozicije u kojoj moji mandati ostvaruju naplatu u okvirima prosjeka za osigurane vjerovnike, i to za prava koja procjenjujem na 450 – 500 milijuna kuna, a sve u cilju kompletnog, vlasničkog i pravnog izlaska iz ove priče', rekao je Grgić i napomenuo kako ni on ni zaposlenici Agram Investa nisu protiv procesa restrukturiranja Agrokora ni protiv postizanja nagodbe vjerovnika.

  • +9
Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Dapače, želimo da taj proces uspije, na dobrobit Agrokor Grupe i njegovih zaposlenika, dobavljača i drugih partnera Agrokora, ali i čitavog hrvatskog gospodarstva. Nismo mi ti koji su odgovorni što je u tom procesu dolazilo do odluka koje možda nisu bile najbolje, pa se sada nekome može učiniti da to što branimo naše interese znači da stojimo na putu donošenja nagodbe vjerovnika', rekao je Grgić i naglasio da njihove interese brane isključivo pravnim putem, 'jedinim ispravnim putem u ovoj priči'.

'Mi želimo da proces uspije, i po cijenu značajnog gubitka za naše mandate', zaključio je Grgić.