NASLJEDNIK POSRNULOG TAJKUNA

General Čermak ulazi u Ježićev Dioki

27.09.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Umirovljeni general Ivan Čermak uskoro bi mogao postati suvlasnik tvrtke Dioki, posrnulog riječkog tajkuna Roberta Ježića, doznaje Jutarnji list

U sklopu programa restrukturiranja te tvrtke dio vjerovnika, prije svih Zagrebačka banka, predlaže da Čermak dođe na čelo Diokija.

General Čermak novinarima Jutarnjeg lista potvrdio je tu informaciju. 'Točno je da moja tvrtka Crodux plin namjerava preuzeti Dioki. Za to smo dobili suglasnost svih strana, vlasti i oporbe, pa i samog gospodina Ježića. Napravili smo plan restrukturiranja i sad je na vjerovnicima da odobre ili odbiju taj plan', istaknuo je Čermak.

Prema tom planu, tvrtka Crodux plin postala bi manjinski vlasnik Diokija i radila na proizvodnom i financijskom restrukturiranju tvrtke. 'Čeka nas velik posao, a namjera nam je da očuvamo radna mjesta i petrokemijsku industriju', kaže Čermak. Prema njegovim riječima, vjerovnici bi konačnu odluku o njegovu planu trebali donijeti ovog tjedna.

Dioki je u ovom trenutku pred kolapsom, račun mu je u blokadi. Prije nekoliko dana HEP je toj tvrtki blokirao račun zbog 180 milijuna kuna duga.