lijepa gesta

dm će donirati pet posto prometa ostvarenog na crni petak

21.11.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Iz dm-a Hrvatska su u utorak izvijestili da će, u petak, 24. studenoga, šestu godinu zaredom obilježiti Giving Friday, drukčiju verziju Crnog petka, u sklopu kojeg će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u 178 prodavaonica i u dm online shopu

U prošlogodišnjem izdanju Giving Fridaya, kako se navodi u priopćenju, više od 90.000 kupaca dm-a omogućilo je donaciju od 56.688 eura centrima za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Osijeku i Lipiku.

Ovogodišnja donacija namijenjena je djeci i mladima bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, a o čijem smještaju, razvoju i dobrobiti brinu Centar za pružanje usluga u zajednici Maestral u Splitu i Centar za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović iz Pule.

"Za nas u dm-u Giving Friday oduvijek ima posebno značenje te smo zahvalni tisućama kupaca koji su nas dosad podržali u obilježavanju drukčijeg Crnog petka i tako nesebično pomogli zajednici", istaknula je voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj Gordana Picek.

S istim ciljem, kako je navela, i ove godine pozivaju građane da u petak 24. studenog obave kupnju u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu i tako doprinesu iznosu donacije koja će djeci i mladima u Puli i Splitu omogućiti sretnije odrastanje.

Uz podršku kupaca, dm će Centru za pružanje usluga u zajednici Maestral omogućiti završetak rekonstrukcije dječjeg igrališta, opremanje nedavno preuređenih stanova u vlasništvu Centra te uređenje sobe za druženje njihovih korisnika s volonterima.

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral Jelena Burazin je kazala kako Centar trenutno skrbi o više od 250 djece na deset lokacija, stoga im je svaka donacija važna.

Zahvalila je svima koji će na ovaj crni petak kupnjom u dm-u doprinijeti donaciji te ih tako podržati u želji da djeci i mladima osiguraju sretnije i ugodnije odrastanje.

Centar za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović iz Pule uskoro širi usluge boravka i organiziranog stanovanja na područje Rovinjskog Sela te će dio doniranih sredstava usmjeriti na opremanje novih stanova, a dio će utrošiti na kupnju novog namještaja za zgradu Dječjeg doma u Puli, navodi se u priopćenju.