brižan poslodavac

Dm povećao plaće za više od 1800 djelatnika. Evo koliko će novca dobiti i zašto se uprava odlučila na taj potez

13.07.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Dm je povećao bruto-plaće svih djelatnica i djelatnika koji rade u prodavaonicama diljem Hrvatske te u upravno-distributivnom centru za 4,5 posto, a ovom odlukom obuhvaćene su i plaće za lipanj. U siječnju ove godine dm je već povećao bruto-plaće u prosjeku za 3,5 posto

Bruto-plaće svih djelatnica i djelatnika dm-a koji rade u prodavaonicama diljem Hrvatske te u upravno-distributivnom centru dm-a u Zagrebu dm je povećao za 4,5 posto, a ovom odlukom obuhvaćene su i plaće za lipanj.

'U dm-u vjerujemo da tvrtka postoji za ljude, a ne ljudi za tvrtku. Svjesni doprinosa koji svaki djelatnik ugrađuje u uspjeh naše tvrtke želimo im zahvaliti i pokazati da prepoznajemo ulogu svakoga od njih u uspjehu dm-a. Kako bismo ublažili posljedice rasta cijena i pružili podršku našim djelatnicima, donijeli smo odluku o povećanju plaće.

Tu smo jedni za druge zajedno i vjerujemo da je to pravi način kako prebroditi ova izazovna vremena', izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica Ljudskih resursa u dm-u. U siječnju 2022. godine dm je povećao bruto-plaće u prosjeku za 3,5 posto, a tijekom ove poslovne godine djelatnicima je isplatio dvije stimulacije u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika.

Danas dm posluje u 168 prodavaonica u 63 grada te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online-shopom. Prema istraživanju portala Moj posao dm je petnaest godina zaredom uvršten među tri najbolja poslodavca u Hrvatskoj te je trinaestu godinu zaredom proglašen najpoželjnijim poslodavcem.