FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Dioki Grupa povećala gubitak na 226,7 milijuna kuna

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 07.11.2011 21:47
  • Objavljeno 07.11.2011 u 19:59
dioki

dioki

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Dioki Grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci iz devetomjesečnog financijskog izvješća Diokija objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Uprava Diokija povećanje gubitka objašnjava značajnim troškovima koje je uzrokovalo VCM postrojenje na Krku, zbog nedovršenog investicijskog ciklusa VCM/PVC te smanjenjem proizvodnje profitabilnih pogona zbog nedostatnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane vjerovnika, i s tim u vezi zaustavljanja rada pogona u Zagrebu i Omišlju u rujnu.

Po podacima iz izvješća, ukupni su prihodi Dioki Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 1,13 milijardi kuna i u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za oko 23 posto, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za oko 16 posto, na 1,36 milijardi kuna.

Poslovni prihodi Dioki Grupe u prvih devet mjeseci iznosili su 1,1 milijardu kuna i za oko 340 milijuna kuna su manji nego u istom razdoblju lani.

Poslovni su pak rashodi s milijardu i pol kuna u prvih devet mjeseci prošle godine smanjeni na 1,2 milijarde kuna u istom razdoblju ove godine.

Financijski prihodi Dioki Grupe u prvih devet mjeseci ove godine su nešto veći nego lani i iznose 32 milijuna kuna (u devet mjeseci lani 30,7 milijuna kuna), no snažan rast bilježe financijski rashodi, sa 69,6 milijuna kuna u razdoblju siječanj-rujan prošle godine na 105,5 milijuna kuna u devet mjeseci ove godine.

"Najznačajniji efekt na ukupni rezultat je imao neto gubitak u financijskom rezultatu, koji je povećan za više od 35 milijuna kuna, a koji se primarno odnosi na značajne zatezne kamate slijedom visokih dospjelih obveza prema ključnim vjerovnicima', navodi Uprava Diokija u obrazloženju financijskog izvješća.

Uprava također navodi da se 'nastavljaju intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja dospjelih obveza, što će potencijalno rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski rezultat, te osiguranje likvidnosti za uredan nastavak poslovanja kao i sredstava za dovršetak planiranog investicijskog ciklusa'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi