pomoć gospodarstvu

Detalji novih mjera: Potpore i onima koji nisu zatvoreni

04.12.2020 u 07:56

Bionic
Reading

Subvenciju od 4000 kuna po radniku dobit će sve djelatnosti zatvorene odlukom Stožera bez obzira na to koliki imaju pad prihoda, pa i ugostitelji kojima je dana mogućnost dostave hrane, a potporu će, kako doznajemo, moći dobiti i tvrtke koje su poslovno povezane kao dobavljači s poslodavcima koji su zatvoreni uslijed jesenskog lockdowna

Osim ugroženih sektora koji su prihvatljivi u mjerama za očuvanje radnih mjesta od listopada, a što će danas potvrditi Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), automatski ulaze i svi poslodavci koji su dobavljači i kooperanti restorana, kafića, barova, noćnih klubova, fitness, sportskih i rekreacijskih centara, industrije igara na sreću, organizatora svadbi, a moraju dokazati pad prihoda od najmanje 40 posto, bez obzira na djelatnost, piše Jutarnji list.

  • +5
Bura pokidala trake Civilne zaštite oko terasa kafića u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ugostitelji

Svi će dobiti 4000 kuna po radniku

Subvenciju od 4000 kuna po radniku moći će dobiti sve tvrtke koje su zatvorene odlukom Stožera, pa i ugostitelji kojima je dopuštena dostava hrane i pića.

Povezane tvrtke

Pomoć i dobavljačima zatvorenih ugostitelja

Subvenciju od 2000 do 4000 kuna po radniku moći će dobiti i dobavljači i kooperanti zatvorenih djelatnosti, koji imaju pad prihoda od 40 do 60 i više posto.

Uvjeti za mjere

I novoosnovanim tvrtkama naknada

Za mjere pomoći gospodarstvu moći će aplicirati svi koji su osnovani do 30. rujna, a subvenciju će moći dobiti i za radnike zaposlene do 30. 11. 2020.

Potpora

Obuhvaćeni direktori tvrtki s više od 10 ljudi

Novost u mjeri jest i to što će za potporu biti prihvatljivi i direktori/prokuristi tvrtki koje imaju više od deset zaposlenih ako primaju plaću iz te tvrtke.