NJEMAČKI KUPAC

ĐĐ Specijalna vozila dobila 9 mil. eura vrijedan posao

24.02.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila sklopila je jučer s njemačkom tvrtkom ORV mbH devet milijuna eura vrijedan ugovor o proizvodnji i isporuci 120 teretnih vagona serije Faccns. Proizvodnja ugovorenih vagona za njemačkog kupca bit će pokrenuta početkom drugog polugodišta 2011. Isporuka prvih četrdeset vagona predviđena je za četvrti kvartal ove godine, dok će preostalih osamdeset vagona biti isporučeno u prvom polugodištu 2012. godine

Ugovor koji su jučer u Slavonskom Brodu potpisali Ulrich Swertz, predsjednik Uprave ORV mbH i Bartol Jerković, predsjednik Uprave ĐĐ Specijalna vozila, rezultat je intenzivnih pregovora Uprave brodske tvrtke te pojačanih aktivnosti usmjerenih upravo na obradu njemačkog tržišta.

U pogonima tvrtke ĐĐ Specijalna vozila za njemačkog će se kupca proizvesti serija četveroosovinskih teretnih vagona za prijevoz pijeska i šljunka različitih granulacija. Vagon je opremljen pneumatskim sustavom za dozirano istresanje pored kolosijeka, odnosno nasipavanje željezničkih trasa ili za pretovar tereta na transportnu traku za daljnji transport drugim transportnim sredstvima.

Važno je istaknuti da je vagon Faccns originalno razvijen u tvrtki ĐĐ Specijalna vozila te ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, kao i specifične zahtjeve kupca, a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.