nije stala na riječima

Dalić podnijela kaznenu prijavu protiv Todorića zbog klevete

10.10.2017 u 11:23

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić podnijela je kaznenu prijavu za klevetu protiv Ivice Todorića, doznaje HRT

Dalić je tužbu najavila prije desetak dana, kada je Todorić na svojem blogu napisao kako ga je ona prijetnjama uhićenjem prisilila da potpiše lex Agrokor. Prijetnje su e-mailom poslane i nekim članovima tadašnje Uprave Agrokora. 

'S tvorcem toga teksta, s Ivicom Todorićem, razgovarat će dalje moji odvjetnici. Ja ću podnijeti prijavu, tužbu, kako god to nazvali, za klevetu, ugrožavanje ugleda i sve ono što će odvjetnici smatrati da nastaje na temelju takvih izjava i takvih pisanja', rekla je tada Dalić.

U međuvremenu, agenti SOA-e pregledali su elektroničku poštu Martine Dalić, a Vlada je priopćila kako nisu pronašli ništa inkriminirajuće. 

Nakon što je u ponedjeljak izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak predstavio revidirano izvješće poslovanja tog koncerna Dalić je kazala da su brojke u ogromnoj razlici u odnosu na ono što je Todorić dosad prikazivao u svojim poslovnim knjigama.

Ta ogromna razlika ili iznimno negativni podaci jasno pokazuju zašto je Ivica Todorić 7. travnja zatražio primjenu lex Agrokora, istaknula je. 

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL