rezultati su zanimljivi

Čitatelji tportala presudili što misle o štrajku pilota i stjuardesa Croatia Airlinesa

08.08.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Hoće li radnici Croatia Airlinesa u štrajk ili ne još se uvijek ne zna. Dok Županijski sud u Zagrebu odluči je li najavljeni štrajk zakonit ili ne, donosimo vam rezultate tportalove ankete koja je pokazala da naši čitatelji tijesnom većinom ne podržavaju prosvjed pilota i kabinskog osoblja

U anketi glas je dalo 1485 čitatelja od čega 52 posto ili 773 čitatelja ne podržava štrajk, dok je iza zahtjeva radnika nacionalnog zračnog prijevoznika stalno 48 posto ispitanih ili 712 čitatelja.

Podsjetimo, sindikati Croatia Airlinesa odlučili su se na štrajk nakon što u toj kompaniji niti nakon dvadeset mjeseci pregovora nije donosen novi kolektivni ugovor i nakon što su sindikati odbili neke pogodnosti koje im je ponudila uprava vođena Jasminom Bajićem.

Na Facebooku su mišljenja također podijeljena: 'Podržavam bilo kakav štrajk za bolje sutra, a ucjene od strane države i poslodavaca treba dati na sud', piše jedan od naših čitatelja.

'Naravno da podržavam štrajk! Kaj će sad sud zabraniti i postojanje sindikata?', piše pak drugi čitatelj tportala, no čuju se i drugačiji tonovi, poput ovog:

'Tu kompaniju treba privatizirat. Ona je neprofitabilna i bit će takva dokle god se ne privatizira. Zbog lošeg upravljanja karte su preskupe i ljudi biraju značajno povoljniju konkurenciju'.

  • +6
Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL