MARIĆ ŠOKIRAN

'Čim smo objavili da prodajemo 33 stana, u njih sedam već je provaljeno!'

19.02.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare govorio o natječajima za prodaju hotela u državnom vlasništvu, a izvijestio je i o provedbi natječaja za zakup poslovnih prostora i provedbi natječaja za prodaju nekretnina

Pronađeni su novi vlasnici za hotele Jadran Crikvenica, Makarska i Club Adriatic dok će za Maestral Dubrovnik biti raspisan novi natječaj.

'Tražili smo 390 milijuna kuna za hotele, a dobili smo 426 milijuna kuna. Uz to investitori imaju obavezu ulaganja više od milijardu kuna', istaknuo je Marić, ocjenjujući proces prodaje hotela uspješnim.

U slučaju dubrovačkog hotela Maestral stigla je samo jedna ponuda od 114 milijuna kuna, kolika je bila i početna cijena na natječaju. Procjena je da se može dobiti bolja ponuda i zbog toga je odlučeno da se natječaj ponovi, izvijestio je Marić.

Pohvalio se kako se u dijelu zakupa poslovnih prostora u državnom vlasništvu napravio 'povijesni rezultat'.

'U 28 godina sklopljeno je samo 100 ugovora o zakupu. Za 57 poslovnih prostora dobili smo čak 440 ponuda. Ukupno je skupljeno devet milijuna kuna zakupnine', rekao je Marić.

  • +4
Ministar Marić o provedbi natječaja za hotele Jadran, Makarska, Club Adriatic i Maestral Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

>>Ovo je govorio Goran Marić, a danas bi volio da nije<<

Podsjetio je kako je raspisan natječaj za prodaju 33 državna stana procijenjene vrijednosti 4,3 milijuna kuna.

'Istina je da stanovi nisu u najboljem stanju jer 30 godina nisu održavani. Nedopustivo je da tako izgledaju. Svjedoci smo svakodnevnih bizantinskih radnji prema državnoj imovini. Nakon što smo oglasili prodaju 33 stana u njih sedam je provaljeno! Pripremili smo kaznene prijave DORH-u protiv nepoznatih počinitelja', izjavio je Marić.

  • +23
Država prodaje 33 stana Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zoran Stamenić

Komentirao je i situaciju sa stanovima koji se koriste za službene potrebe.

'Od 112 stanova koji se koriste za službene potrebe, nekoliko desetaka se bespravno koristi i tu ćemo također pokrenuti prijave. Neki duguju i simboličnu zakupninu koju nisu godinama plaćali', rekao je Marić, dodavši i to da poslovni prostori, koji su dugo godina u bespravnom statusu, ukupno duguju 80 milijuna kuna neplaćenog potraživanja te da samo dvadesetak njih duguje više od 30 milijuna kuna.