NA INICIJATIVU RADNIKA

Čakovečki MTČ završio u stečaju

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 21.05.2010 15:43
  • Objavljeno 21.05.2010 u 15:43
mtč

mtč

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Zeljko Hajdinjak

Trgovački sud u Varaždinu krajem travnja je otvorio stečajni postupak nad Međimurskom trikotažom Čakovec, na prijedlog nekoliko zaposlenika te tvrtke sa 146 radnika kojima nisu isplaćene plaće od siječnja ove godine, a tvrtka im nije uplaćivala doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje od 2005. godine

Rješenje o pokretanju stečaja nad čakovečkim proizvođačem tkanina - pamučnog pletiva objavljeno je danas i na Zagrebačkoj burzi.

Za stečajnog upravitelja imenovana je varaždinska odvjetnica Lidija Belamarić.

Vjerovnici su pozvani da prijave svoje tražbine prema MTČ-u, a dužnici da ispune svoje obveze prema toj tvrtki bez odlaganja.

Ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine (ispitno ročište) određeno je za 29. lipnja na varaždinskom Trgovačkom sudu, a odmah nakon toga bi se održalo i izvještajno ročište na kojem će se, temeljem izvješća stečajne upraviteljice, odlučivalo o daljnjem tijelu postupka.

Podnositelji prijedloga za pokretanje stečaja naveli su da imaju novčane tražbine temeljem neisplaćenih plaća od siječnja ove godine (zadnja plaća isplaćena je za prosinac prošle godine) te neisplaćenih jubilarnih nagrada i otpremnina, a doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje nisu im uplaćivani od 2005. godine. Tvrtka ne ispunjava svoje novčane obveze, račun joj je u blokadi, a radnici su na čekanju, navode podnositelji.

Prema navodima iz obrazloženja rješenja Trgovačkog suda, tvrtka je u blokadi i nesposobna za plaćanje od 2006. godine, a iznos blokade sredinom travnja ove godine iznosio je 30,7 milijuna kuna.

Također se navodi i kako su čelnici tvrtke potvrdili prezaduženost tvrtke - vrijednost imovine je oko 75 milijuna kuna, a dug iznosi oko 80 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi