Odgovor šefu oporbe

Bulić: Bernardić laže, u Krašu se nije vježbao slučaj Agrokor

10.11.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Nije trebalo dugo čekati odgovor iz Kraša na optužbe šefa SDP-a o povezanosti te kompanije s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom

' Kategorički odbijamo sve iznesene insinuacije predsjednika SDP-a vezane uz vođenje poslovanja Kraša d.d. kojima potpuno neosnovano i neodgovorno dovodi u pitanje zakonitost poslovanja kompanije. Smatramo nedopustivim da se u Hrvatskome saboru, najvažnijoj državnoj instituciji, olako izgovaraju neistine koje narušavaju ugled i vrijednost jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija i svjesno obmanjuje javnost', stoji u priopćenju Kraša koje potpisuje predsjednik uprave Damir Bulić.

Naime, Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, stranke koja je pokrenula pitanje povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor, ustvrdio je u petak u Hrvatskom saboru je u petak kazao kako je Agrokor dijete HDZ-a, te da bi ortačko ponašanje u toj aferi moglo izazvati teško nadoknadivu štetu za Hrvatsku i njene građane.

  • +19
Rasprava o povjerenju Vladi u Hrvatskom saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Između ostaloga, referirao se i na članove Privremenog vjerovničkog vijeća (PVV), posebice na Maricu Vidaković, prokuristicu Kraša, bivšeg poslodavca Ante Ramljaka. Ramljak je dvije godine bio njen konzultant, dakle osoba njenog najvećeg povjerenja. Jesu li u Krašu vježbali za slučaj Agrokror, upitao je Bernardić i ustvrdio da većina u PVV-u nije slučajna i da Plenković ne može objasniti da je to pošteno i slučajno.

Podsjećamo, Ante Ramljak je nedavno otkrio kako je podnio tužbu protiv čelnika SDP-a Davora Bernardića. Ramljak je tužio Bernardića u građanskom postupku jer, kako je naglasio, uporno ponavlja cijeli niz neistinitih konstrukcija čime nanosi ozbiljnu štetu postupku izvanredne uprave.

  • +17
Radni dan Ante Ramljaka Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL