POPUNILI KAPACITETE

Brodotrogir zaključio posao vrijedan 30 milijuna dolara

16.11.2016 u 11:36

Bionic
Reading

Brodotrogir je zaključio ugovor s tvrtkom Viterlef Management o dovršenju gradnje drugog tankera za prijevoz IMO II kemijskih i naftnih proizvoda od 45.000 metričkih tona, vrijedan 30 milijuna američkih dolara, izvijestili su u srijedu iz trogirskog brodogradilišta

Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije za norveškog naručitelja, jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu, navodi se u priopćenju.

Sadašnji vlasnik otkupio je od brodogradilišta brod u postojećem stanju. Trup je djelomično opremljen, dok će se brod u potpunosti opremiti i osposobiti za plovidbu i eksploataciju u brodogradilištu Brodotrogira Hrvatska Brodogradnja Trogir.

Vrijednost ugovora iznosi oko 30 milijuna dolara, od čega dio otpada na materijal koji isporučuje naručitelj. Gradnja i opremanje trajat će idućih 9,5 mjeseci, kaže se u priopćenju.

Brodotrogir u svom brodogradilištu dovršava gradnju prvog od dva broda iz ove serije za istog naručitelja – Novogradnje 329.

Opremanjem ovoga broda, uz Novogradnju 329, koja je u završnoj fazi te jednog arktičkog tankera-ledolomca, kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni, s mogućnostima dodatnog zapošljavanja kao i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću, poručuju iz tog brodogradilišta.

Dodaju i da je u Brodotrogiru obavljeno porinuće i primopredaja broda za nautički turizam, radnog naziva Novogradnja 338 za splitsku tvrtku Sunset cruising

Brod dug 36,15 i širok 8,02 metara, izgrađen je pod nadzorom Hrvatskog registra brodova prema pravilima i propisima za putničke brodove, a gradnja je realizirana u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske privatne brodare – male poduzetnike, čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.