VJEROVALI ILI NE

Brodosplit u devet mjeseci poslovao s dobiti

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 18.11.2009 16:14
  • Objavljeno 18.11.2009 u 15:17
Brodogradilište Split škver-231208

Brodogradilište Split škver-231208

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Josko Ponos

Dio splitskog škvera koji je godinama bilježio drastične gubitke ove godine ostvaruje pozitivan financijski rezultat. U prvih devet mjeseci Brodosplit-Brodogradilište je poslovalo s ukupnom dobiti od 17,16 milijuna kuna, pri čemu je iz poslovanja ostvarena dobit od 57,19 milijuna kuna, priopćili su iz splitskog brodogradilišta

Brodosplit je tijekom spomenutoga razdoblja isporučio tri broda, a do kraja godine očekuje se isporuka još jedne novogradnje. U prvom kvartalu 2010. planira se isporuka još dvaju brodova.

Iz uprave škvera doznajemo da je ovaj uspjeh prije svega rezultat racionalizacije poslovanja, maksimalnog korištenja unutarnjih rezervi, usporavanja aktivnosti i odlučnih poteza novog predsjednika uprave Srđana Kovača

Ovaj rezultat je zanimljiv i uoči predstojećeg drugog kruga privatizacije kao kvalitetan parametar za procjenu ponuda za Brodosplit. Dosad je kao profitabilni dio splitskog giganta izdvajano samo Brodogradilište specijalnih objekata (BSO).

Možda je ovakva pozitivna bilanca rezultat smanjenja korupcijskih aktivnosti u i oko splitskog škvera. Umjesto zaključka, može se ustvrditi da su škverski sindikalci bili u pravu kada su tvrdili da splitska tvrtka s kvalitetnom upravom može poslovati s dobiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!