uvalA Jelinak

Predsjednik Sabora pokazao ronilačko umijeće: Obišao morski Križni put

27.08.2017 u 18:42

Bionic
Reading

Prva postaja Križnog puta na morskom dnu u uvali Jelinak zapadno od Trogira, na području općine, Marina u sklopu projekta podvodnog muzeja "Križni put pod morem", otvorena je u subotu, a završetak postavljanja svih 50 kipova na 14 postaja Križnog puta, kako je najavljeno, planiran je do kraja rujna ove godine

Projekt "Križni put pod morem" je prvi podvodni muzej u svijetu na temu križnog puta. Pokrovitelj projekta je Hrvatski sabor a svečanosti je danas nazočio izaslanik predsjednika Sabora potpredsjednik Milijan Brkić koji je osobno zaronjavanjem i razgledanjem prve postaje tog Križnog puta, postavljene na dubini od oko 4 metra, i službeno otvorio podvodni muzej (park)  "Križni put pod morem."

"Ovo je jedinstven projekt u svijetu i jedna nova vrijednost u turističkoj ponudi Hrvatske," rekao je Brkić. Po njegovim riječima podvodni muzej "Križni put pod morem," ujedno je nova vjerska i domoljubna ponuda od iznimne važnosti za općinu Marina, grad Trogir, Dalmaciju i Hrvatsku.

Uvjeren je i kako taj projekt ima potencijal otvaranja jednog novog poglavlje za turističku promociju Domovine Hrvatske. "Ovim projektom Hrvatska otvara vrata za nove turističke sadržaje te za privlačenje novih posjetitelja kako ronilaca tako i hodočasnika," poručio je Brkić. Naglasio je kako o važnosti projekta svjedoči i činjenica da mu je pokrovitelj Hrvatski sabor.

  • +22
Milijan Brkić ronio do prve postaje Križnog puta Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX