SPONZOR MOSTA

Biznismen Roglić o novoj Vladi: Očekujem revoluciju

22.01.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Jedan od naših najuspješnijih i najbogatijih biznismena, Branko Roglić, vlasnik Orbica, najveće distribucijske tvrtke u regiji, očekuje puno od vlade Tihomira Oreškovića. Hrvatska je, ističe, u stečaju i reforme treba provoditi onako kako to traži poslovna logika, a ne politika

'Pustimo neka prođe neko vrijeme. Dajmo mandataru i njegovim ministrima priliku da opravdaju svoj izbor. Podržavam Oreškovića. Bili smo zajedno u savjetu Hrvatske udruge poslodavaca. On je poslovan čovjek i siguran sam da zna što radi, samo je pitanje hoće li mu to politika dozvoliti', upozorava Roglić te dodaje kako je političarima uvijek prvi motiv da ostanu na vlasti, zbog čega su mekani u provedbi reformi.

'Uvjereni su da onaj tko provede reforme i spasi državu gubi izbore. Važnije je spašavanje države te uspostava ravnoteže između realne ekonomije i javne potrošnje. Moramo poštovati sve ono što od nas traži Europska komisija jer to nisu nerazumni zahtjevi', ističe Roglić.

Gospodarski rast od 1,8 posto nije dovoljan ni za servisiranje kamata na kredite. Treba nam, naglašava, rast BDP-a od najmanje 3,5 posto kako bismo vraćali kamate.

'Tvrtka ili država koja ne može vraćati kamate je u stečaju. Živimo na dobroti naših vjerovnika. Očekujem novu revoluciju od Oreškovića. Moramo napraviti rezove kako bismo stvorili gospodarski rast, nova radna mjesta i zaustavili odlazak mladih ljudi u inozemstvo. Kako bi se to dogodilo, Hrvatska kao i sve njezine tvrtke mora biti konkurentna', rekao je za tportal Roglić.

Vlasnik Orbica, čiji su godišnji prihodi veći od milijardu eura, u izbornoj utrci je donacijom 20.000 kuna podržao Most Bože Petrova. Najavio je da će ga i dalje novčano pomagati ako opravda njegova očekivanja.