VRIJEDnost do 100 milijuna eura

Bivši Arenaturist ide u najveću javnu ponudu dionica nakon HT-a

02.05.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Arena Hospitality Group (bivši Arenaturist) ide u inicijalnu javnu ponudu dionica vrijednu do 100 milijuna eura. Riječ je o najvećoj javnoj ponudi dionica od Hrvatskog telekoma u 2007. godini

Pravo prvenstva upisa dionica imat će postojeći dioničari, a ponuđene će biti i građanima i institucionalnim ulagačima. Hanfa je u petak odobrila Prospekt za izdanje. Planirani datum formiranja knjige upisa je 15. svibnja i trajat će do 25. svibnja. Javni poziv planira se objaviti 12. svibnja, a sadržavat će točan broj dionica i raspon cijene.

S novim prikupljenim kapitalom planiraju se daljnja ulaganja i širenje aktivnosti izvan zemlje. Kako se navodi, sve navedeno omogućit će transformaciju kompanije u dinamičnu hotelsku grupaciju koja djeluje na području središnje i istočne Europe.

Voditelji izdanja i knjige upisa su InterCapital Securities, UniCredit Bank i Zagrebačka banka.

Početkom 2016. godine PPHE Hotel Group iz Londona preuzeo je većinski udio Arenaturista od investicijskih fondova i najavio strategiju razvoja Arene u vodeće hotelijersko društvo u središnjoj i istočnoj Europi.

Prvi korak bila je konsolidacija hrvatskog dijela poslovanja, zatim su dionice uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, a potkraj 2016. godine PPHE Hotel Group spojio je svoje hotelske operacije u CEE regiji u Arenu, što uključuje osam Park Plaza i jedan art’otel hotel u Njemačkoj i Mađarskoj.

Tom je transakcijom Arena dobila ekskluzivno pravo razvoja i upravljanja brendom Park Plaza u CEE regiji, a postala je i prva multinacionalna hrvatska turistička kompanija.