kasni s plaćanjem

Bandić će Jozi Brkiću uzeti još jedan poslovni prostor?

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 08.05.2019 11:58
  • Objavljeno 08.05.2019 u 11:58
Jozo Brkić

Jozo Brkić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poduzetnik Jozo Brkić, stariji brat Milijana Brkića, mogao bi ostati bez još jednog poslovnog prostora u centru Zagreba što ga je lani dobio na natječaju koji je raspisao grad

Radi se o 54 metra kvadrata u Ilici 36 gdje je po najavama trebao niknuti salon za uljepšavanje s manikurom i pedikurom, no kako postoje određena dugovanja kao i činjenica da prostor nije priveden svrsi, Grad Zagreb traži od Brkića da vrati prostor, piše Jutarnji list.

Prema službenom objašnjenju koje potpisuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, “očevidom provedenim 01.04.2019. utvrđeno je da je zakupnik započeo s adaptacijom predmetnog prostora, međutim, isti i dalje nije priveden namjeni, niti se u istom obavlja ugovorena djelatnost, a prema Potvrdi Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva d.o.o. od 05.04.2019. zakupnik duguje zakupninu u iznosu od 36.558,08 kuna, pričuvu u iznosu od 1220,40 kuna, komunalnu naknadu u iznosu od 4778,72 kuna, naknadu za uređenje voda u iznosu od 194,40 kuna i spomeničku rentu u iznosu od 2160,00 kuna”.

Jozo Brkić za Jutarnji kaže da je kompletni projekt za salon već napravio, kako je trebao imati ulazni dio s recepcijom te dva odvojena prostora za manikuru i pedikuru, no kako se mjesecima borio s vlagom u prostoru gdje je zakupac.

'Do zakašnjenja u plaćanju došlo je jer smo sredstva predviđena za zakupninu morali uložiti u otklanjanje nedostataka prostora uzrokovanih kapilarnom vlagom. Ako postoje razlika u obračunu dugovanja, ona će odmah biti podmirena. Projekt za salon je spreman, no zbog neophodnih zahvata injektiranje zidova, očekivani rok za finaliziranje svih radova i konačno otvorenje salona je prolongiran. U prostor se ulažu značajna sredstva kako bi se unutar istog mogla obavljati ugovorena djelatnost. Vjerujemo da je Grad pri izvidu utvrdio da se prostor uređuje, jer imamo ozbiljnu namjeru u skorom roku privesti svrsi predmetni prostor', stajalo je u odgovoru Joze Brkića.

Podsjetimo, Brkiću je prije desetak dana Grada Zagreba oduzeo prostor u Paromlinskoj gdje je želio otvoriti restoran brze hrane.

  • +6
  • +3

Na suđenju za izvlačenje novca iz KABA-e svjedočio Jozo Brkić, brat Milijana Brkića

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!