brat milijana brkića

Jozo Brkić samo u siječnju registrirao devet novih tvrki: Želim oživiti grad

05.02.2019 u 11:54

Bionic
Reading

Devet novih tvrtki registrirao je samo u prvom mjesecu ove godine, a ukupno u sudskom registru na Jozu Brkića, brata potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, danas glasi 37 poduzeća kojima je ušao u najam 26 gradskih i državnih zagrebačkih prostora u kojima pokreće biznise kao što su barovi, pedikura i manikura, brijačnica, suvenir shop, tapas bar, modni dućan za muškarce...

Trenutno čeka, kaže za Jutarnji list, rezultate natječaja za pet atraktivnih lokala u državnom vlasništvu za koje je natječaj Ministarstva državne imovine još u tijeku. Riječ je o izuzetno atraktivnim prostorima kao što je, primjerice, Gajeva 6, gdje se donedavno nalazila turistička agencija Kompas koja je otišla u stečaj.

'Tamo bih napravio lokal za doručak', kaže Brkić te dodaje da su na natječaj za taj prostor došle 34 ponude te da je pitanje hoće li proći jedna od njegovih tvrtki koja je poslala ponudu.

Na tom natječaju je i prostor u Gajevoj 7. 'U tom prostoru bih radio fitness centar', planira Brkić koji ovih dana, pak, otvara tri nova projekta, među kojima su lokal u Miškecovu prolazu te trgovina sa suvenirima u Staroj Vlaškoj. U pripremi je, govori, i modni dućan za muškarce koji bi nazvao, kaže, Mr. B. Nice, a smjestio bi ga u prolazu Oktogon.

Brkić sa svojim tvrtkama uglavnom konkurira za atraktivne gradske prostore te u svom ‘portfelju’ već ima lokacije kao što je više od 200-tinjak četvornih metara na samom Trgu Bana Josipa Jelačića, Mesnička ulica te prostor u prolazu Oktogon i Miškecovom prolazu, javlja Jutarnji list.

'Cilj mi je imati pedesetak prostora, i u njima razvijati razne poslove. Vjerujem da na taj način oživljavam grad', kaže Brkić, koji se na gradske i državne natječaje javlja s dvije do tri ponude uime različitih tvrtki te konkurira s raznim cijenama, ali ističe da u prosjeku četvorni metar tih prostora stoji od 50 do 75 eura.