atlantis the royal

U Dubaiju se uskoro otvara novi hotel u kojem ćete noćenje platiti 100.000 dolara. Koštao je kao tri Pelješka mosta

03.02.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Atlantis The Royal je novi luksuzni resort u Dubaiju sa 759 soba, apartmana i penthousea koji se otvara 10. veljače. Također ima 17 barova i restorana, beach klub, kao i najveći vodeni park na svijetu s 90 bazena

Ovo luksuzno odmaralište jedno je od najprostranijih u blještavom Dubaiju, čija je izgradnja koštala 1,4 milijarde dolara, tri puta više nego što je koštala gradnja Pelješkog mosta (450 milijuna dolara).

Nalazi se na Palm Jumeirahu, otoku u obliku stabla poznatom po raskošnim hotelima, apartmanima i restoranima.

Za noć u predsjedničkom apartmanu potrebno je izdvojiti 100.000 dolara. No trenutno se može bukirati minimalno dvije noći. Prema službenoj stranici, cijena noćenja u 'običnom' apartmanu u Royal Club Kingu od 10. do 13. veljače kreće se od 1720 dolara, prenosi Insider.

Gostima u resortu na raspolaganju je i tradicionalna kupelj, ali i infinity bazen dugačak 90 metara, a s njega pogled puca na Palmine otoke.

Atlantis The Royal u Dubaiju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Atlantis, The Palm, Dubai

Atlantis Aquaventures je najveći vodeni park na svijetu s 50 tobogana, 79 vožnji i atrakcija, privatnom plažom i drugim sadržajima. Gostima se također pruža mogućnost različitih vodenih aktivnosti, poput ronjenja i joge ispod vode.

Za izgradnju ovog luksuznog odmarališta korišteno je oko 1,6 milijuna četvornih metara mramora.

Dizajn luksuznog resorta potpisuje arhitektonska tvrtka Kohn Pederson Fox Associates.