kupili zemljište

Andabak otkrio što će s Nijemcima graditi na 320.000 prestižnih kvadrata na Braču

17.11.2017 u 12:29

Bionic
Reading

Sunce koncern u vlasništvu Jake Andabaka kupio je 320.000 četvornih metara zemljišta u Sutivanu na otoku Braču. Tamo planiraju izgraditi tri nova hotela u suradnji s njemačkim turoperatorom TUI-jem

Riječ je o završnoj fazi zajedničkog pothvata ili joint venturea Sunca i njemačkog turoperatora TUI-ja, koji je od prošloga tjedna vlasnik 50 posto tvrtke Punta Zlatarac Tučepi. Hoteli Tučepi udio u ovoj tvrtki prodali su za 31,5 milijuna eura Nijemcima, a prema sporazumu, Punta Zlatarac postaje joint venture, u čijem će zajedničkom upravljačkom društvu odnosno menadžmentu kompanije TUI imati 51, a Sunce 49 posto vlasništva.   

'Zemljište se nalazi na otoku Braču u općini Sutivan te predstavlja iznimnu lokaciju za razvoj novih turističkih objekata. Riječ je o površini od 320.000 četvornih metara uz direktan pristup obali te dobre infrastrukturne povezanosti', priopćili su iz Sunce koncerna.

Projekt u bračkoj općini je u fazi planiranja, a konačna odluka o TUI-jevim brendovima koji bi bili vezani uz hotele se očekuje, poručili su, u narednom razdoblju.

Hotelima će upravljati menadžment kompanija koji će upravljati i svim hotelima u vlasništvu joint venturea, odnosno društva Punta Zlatarac.

  • +27
TUI Blue Jadran Tučepi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TUI Blue Jadran Tučepi

'Projekt će donijeti i dodanu vrijednost našim postojećim operacijama na otoku Braču preko društva Hoteli Zlatni rat', izvijestili su iz koncerna.

Vijesti o novim projektima stigle su nedugo nakon što je Jako Andabak, vlasnik Sunce koncerna, najavio kako će do kraja godine započeti i rušenje starog kompleksa hotela Termia u Bizovačkim toplicama na drugom kraju Hrvatske, onom istočnom, koje je kupio prije tri godine. Tamo će izgraditi potpuno novi objekt vrijedan deset milijuna eura. Istovremeno je potvrdio kako projekt Stubaki, vrijedan 70  milijuna eura, u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom ide dalje.

'Rušenje postojećeg kompleksa hotela Termia treba započeti do kraja ove godine, a na to smo se odlučili nakon opsežnih analiza i konzultacija s našim Odjelom investicija i arhitektima', potvrdio je nedavno tportalu Jako Andabak, predsjednik Nadzornog odbora Sunce koncerna.

Projekt rušenja je gotov, a istovremeno se završava onaj izgradnje novog hotela koji će imati 160 smještajnih jedinica, dva restorana i wellness centar. Poslije završetka novi objekt trebao bi dobiti četiri zvjezdice. Time bi se završila i posljednja faza uređenja kompleksa Bizovačkih toplica vrijedna oko deset milijuna eura.

  • +9
Bizovačke toplice Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Stubaki su pak projekt javno-privatnog partnerstva između tvrtke Sunce premium i Krapinsko-zagorske županije, koji bi trebao rezultirati novim smještajnim kapacitetom od oko 300 soba, sedam bazena te wellness i spa centrom u Stubičkim toplicama.

Sunce ondje planira razvijati sportski i zdravstveni turizam. Ugovor o ulaganju potpisan je još 2008. godine, a potom su uslijedila još dva aneksa. Najnovijim, nedavno zaključenim, predviđa se rok od dvije i pol godine za početak investicije. U međuvremenu je projekt modificiran kako bi se obuhvatile potrebe i želje sadašnjih gostiju.