NOVI PARTNER

Andabak prodao Ersteovom mirovinskom fondu 16 posto udjela u Sunce koncernu

20.06.2017 u 12:36

Bionic
Reading

Erste društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima ušlo je u vlasništvo Sunce koncerna i sada ima udjel od 16 posto

Tu vijest potvrdio je Jako Andabak, njegov većinski vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora društva čiji je temeljni kapital podijeljen na 4,443.062 redovne dionice nominalnog iznosa po 100 kuna.

Ulazak u vlasništvo potvrđen je na izvanrednoj glavnoj skupštini koncerna održanoj 13. lipnja, nakon koje je održana konstituirajuća sjednica novog nadzornog odbora, a donesen je i novi statut. Osim predsjednika Jake Andabaka, u Nadzorni su odbor izabrani i Sanja Gagulić kao zamjenica predsjednika te Ružica Andabak i Ivan Augustin, koji je imenovan kao predstavnik Erste društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Augustinov mandat počinje teći od dana upisa. Bude li Erste imao manje od 10 posto udjela u koncernu, izgubit će pravo na člana NO-a. U skladu s izmjenama statuta, NO je donio odluku o smanjenju broja članova. Njegovi članovi ostaju Kristijan Gagulić i Ivan Potkrajčić, a Tonči Boras imenovan je predsjednikom Uprave Sunce koncerna.

'Erste društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima ušlo je u vlasništvo Sunce koncerna i nama je dobrodošao partner u razvoju hotelskog posla', rekao je Jako Andabak, potvrdivši ujedno da je prethodno dovršen i proces preuzimanja udjela koji u koncernu od 2008. ima grčki fond Marfin.

Potom je Erste preuzeo 16 posto koncerna, otkriva Andabak. Za udjel koji je od 2008. godine imao Marfin dali su 43 milijuna eura. U Ersteu su Jutarnjem listu, neslužbeno, rekli da su prije svega zainteresirani za turistički portfelj koncerna.

Prije desetak dana koncern je uvršten u redovito trgovanje Zagrebačke burze.

Andabak je otkrio da će hoteli Jadran i Berulia službeno biti otvoreni 1. srpnja.