MUDRA OKLADA

Ako ste prije prvenstva tipovali na Hrvatsku i Modrića, okrenut ćete pravo bogatstvo

12.07.2018 u 19:47

Bionic
Reading

Svi koji su na kladionicama tipovali na Hrvatsku uoči Svjetskog prvenstva nadomak su velikog dobitka, a na još veću zaradu mogu računati 'proroci' koji su se kladili na Luku Modrića

Malo tko je prije početka Svjetskog prvenstva vjerovao da će Vatreni dogurati do finala. O tome najbolje svjedoče procjene kladioničara koji su Hrvatsku svrstavali među autsajdere.

Podsjetimo, uoči početka prvenstva najveći favoriti za osvajanje trofeja bili su Brazil i Njemačka s koeficijentima od pet do 5,5, a visoke šanse davane su i Španjolskoj te Francuskoj.

Hrvatsko osvajanje svjetske titule plaćalo se koeficijentom od 30 do 40, što dovoljno govori o tome kolike su šanse davane Dalićevim izabranicima. Konkretno, svi koji su prije početka SP-a na pobjedu Hrvatske u finalu stavili 100 kuna, u slučaju da se to i ostvari - dobit će od 3000 do 4000 kuna.

Jedan od potencijalnih dobitnika, koji je javno priznao da je uplatio ozbiljan novac na Hrvatsku, engleski je trener Harry Redknapp, u čijim su klubovima igrali brojni hrvatski nogometaši.

'Prije prvenstva uplatio sam dva listića u engleskoj kladionici. Jedan na Englesku, drugi na Hrvatsku. Koeficijent da će vaši momci osvojiti mundijal bio je 40. Neću vam kazati točan iznos, ali bio je jako velik. Mnogi ljudi bi pali na tur da znaju koliko je novca u igri', otkrio je Redknapp novinaru Jutarnjeg lista.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Ali još veća zarada smiješi se onima koji su tipovali na Modrićevo osvajanje Zlatne lopte. Nakon nevjerojatnog niza hrvatskih pobjeda Luka je najizgledniji kandidat za najboljeg igrača prvenstva, a svi koji su se kladili na njega mogu računati na pravi džekpot jer će im se uloženo umnožiti za 65 do 70 puta. U tom bi slučaju na uloženih 100 kuna dobili 6500 do 7000 kuna.

Kada je riječ o predstojećoj finalnoj utakmici, kladioničari prednost daju Francuzima, kao što su u polufinalu favorizirali Engleze. Tako u domaćim kladionicama pobjeda Hrvatske nosi dvostruko veću zaradu (koeficijent 4,3 naspram) nego pobjeda Francuske (koeficijent 2,1).