procijenili stručnjaci

Agrokorovi dobavljači bjesne - Ramljakovi konzultanti koštaju tisuću eura po satu

25.07.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Dok poslovni krugovi govore da će strani konzultanti u Agrokoru stajati i do 50 milijuna eura na godinu, iz koncerna ne žele o cijeni, a ne želi je otkriti ni potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Stručnjaci za biznis kažu za Dnevnik.hr da oni najskuplji stoje čak tisuću eura po satu

Iz oporbe smatraju da bi javnosti trebalo reći koliko zaista koštaju Agrokorovi konzultanti i da to mora objaviti Martina Dalić: 

'Ona zna podatke, jer ona je i postavila gospodina Ramljaka i vrlo tijesno surađuje s njim. Ukoliko gospođa Dalić kaže da ne zna koliko koštaju, a to su konzultanti koji dobivaju milijune i milijune eura mjesečno, onda tu nešto nije u redu', kaže za Dnevnik.hr saborski zastupnik Goran Maras.

 

Stručnjak za krizni menadžment kazao je tom portalu da glavni konzultant iz Alix Partnersa stoji barem tisuću eura po satu, dok ostalima dnevnice iznose od nekoliko tisuća eura pa naviše. Ipak, hvali taj potez.

'U Hrvatskoj nema stručnjaka koji imaju iskustva u provođenju ovakvih restrukturiranja. Nadam se da će savjeti tih konzultanata biti prihvaćeni, usprkos tome što možda neće odgovarati političarima', rekao je Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment.