220.000 kuna ovrhe

3. maj digao kaznene prijave protiv bivših Uljanikovih menadžera

26.08.2020 u 07:45

Bionic
Reading

Nakon aktiviranih mjenica, s kojima se Učilište Uljanik u tri navrata tijekom srpnja uspjelo naplatiti u iznosu od oko 220.000 kuna, Nadzorni odbor riječkog brodogradilišta 3. maj podnio je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci kaznenu prijavu protiv bivših i sadašnjih odgovornih osoba u ovoj ustanovi – Borisa Dvoršaka i Gorana Pikota

Kaznenom prijavom obuhvaćen je i stečajni upravitelj Uljanikovog društva Poslovno informacijski sustavi (PIS) Marko Zagorac s obzirom na to da je Učilište Uljanik bilo dio stečajne mase PIS-a, u sklopu čijeg je stečajnog postupka krajem prošle godine Učilište prodano privatnoj Dvoršakovoj i Pikotovoj tvrtki B. & G. Solutions, piše Novi list.

U kaznenoj prijavi sumnjiči ih se za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246., stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, odnosno da su povrijedili dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i na taj način pribavili tvrtki B.& G. Solutions znatnu protupravnu imovinsku korist, a na štetu – kako se navodi u prijavi – vjerovnika, radnika PIS-a, Republike Hrvatske, kao i »3. maja«.