MOŽE I U HLADNJAKU

Želite se zaštiti od hakera? Ključ automobila čuvajte u zamrzivaču

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 13.08.2018 10:46
  • Objavljeno 13.08.2018 u 10:46
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Moderne automobilske tehnologije tu su da nam učine život lakšima, što najčešće i jest slučaj. Međutim tu i tamo poneka moderna džidža, uz nezanemarive prednosti, ima propuste u tehničkom rješenju koje pojedinci zloupotrebljavaju

Ponajbolji primjeri su takozvani sustavi za otključavanje i pokretanje automobila bez ključa.

Ovi ‘ključevi’, koji mogu biti i u obliku kartice, kontinuirano emitiraju signal kako bi vaš automobil znao da ste u blizini i otključao se. Motor također možete pokrenuti bez da ste uređaj izvadili iz džepa, što moderni hakeri koriste kako bi ukrali signal i otuđili vozilo u najkraćem mogućem roku, najčešće pod vlasnikovim nosom.

Kako se zaštiti? Čuvajte ključ u zamrzivaču!

Poslužit će i hladnjak, a može i mikrovalna. Jedino što se u slučaju zamrzivača treba raspitati kod proizvođača kako njihov ključ, poglavito baterija, trpi niske temperature.

Ključ je u debelim metalnim stijenkama ovih uređaja za domaćinstvo koji uspješno sprečavaju širenje signala.

Alternativno rješenje je jednostavnija, te uključuje komad folije u koji možete zamotati ključ te spriječiti širenje signala, a postoje i uređaji za blokiranje RFID signala koje je moguće naručiti preko interneta.

Naposljetku kao vlasnik automobila s ovakvim ključem uvijek možete na jednostavan način, uz predefinirane pritiske na tipke, onemogućiti funkciju slobodnog otključavanja i pokretanja automobila, te će vaš uređaj funkcionirati kao standardni ključ s funkcijom daljinskog otvaranja vozila.

  • +34
  • +31

Zgodne hostese na Zagreb Auto Showu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!