POD zvjezdanim NEBOM

Volkswagen Mini-Camper; prve skice novog Caddyja za odmor

31.07.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Jedan od najmanjih, najslađih kampera, novi Caddy Mini-Camper stvoren je za parove koji vole avanture, a pretvara se na zahtjev u veću 'glamping kućicu'

Volkswagen pokazuje prve skice svog novog putničkog Caddyja. Nasljednik modela Caddy Beach zove se Mini-Camper i temelji se na nedavno predstavljenoj petoj generaciji Caddyja. VW obećava potpuno redizajnirani interijer i udobnost spavanja poput onog u puno većem sestrinskom modelu California 6.1, najnovijoj verziji Volkswagenova legendarnog modela za odmor u prirodi.

Jedan od najmanjih, najslađih kampera, novi Caddy Mini-Camper stvoren je za parove koji vole avanture, a pretvara se na zahtjev u veću 'glamping kućicu'.

Još od 2005. Volkswagen Gospodarska vozila nude kompaktni kamper automobil temeljen na Caddyju. Od samog starta cilj je bio održati prikladnost za svakodnevnu uporabu i učiniti unutrašnjost praktičnijom detaljima kao što su džepovi za pohranu i uklonjiva ležeća površina. To je slučaj i s ovom najnovijom generacijom.

Novi koncept kreveta u Mini-Camperu jest pružiti više udobnosti za spavanje, koristeći opružne elemente, kao u krevetima većih modela California i Grand California. Ležeća površina je duga 'gotovo dva metra'.

Novi panoramski stakleni krov veličine 1,4 četvornih metara osigurava romantiku zahvaljujući kojoj možete npr. brojiti zvijezde prije spavanja. Ako više volite spavati u mraku ili ne želite da vas ujutro probudi sunce, možete zatamniti i sve prozore, uključujući i stakleni krov.

Stolice i stol za kampiranje iz modela California mogu se smjestiti straga. Dva džepa za odlaganje stvari mogu se odnijeti kući radi utovara stvari za put. Kada se pričvršćuju na vozilo, služe i kao zasloni za privatnost u izrezima na stražnjem prozoru.

S tehnološke strane, novi Mini-Camper nudi 19 sustava pomoći. Travel Assist prvi put u jednom Volkswagen komercijalnom vozilu omogućuje asistiranu vožnju kroz čitav raspon brzina. U Mini-Camperu se može dobiti i Trailer Assist funkcija za lakše upravljanje prikolicom. Isto tako, tu je i pomoć pri promjeni vozne trake i pomoć za parkiranje.

Tri poznata 2,0-litrena TDI Evo motora snage 75, 102 i 122 KS namijenjena su za Mini-Camper. Tu je i 1,5-litreni turbo benzinac sa 116 KS. Svjetska premijera malog Caddyja za slobodno vrijeme održat će se u virtualnoj prezentaciji početkom rujna.