DETALJI I FINESE

Vjerovali ili ne, ovo je novi Audi A6. Možete li uočiti razlike?

01.03.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Audi se već neko vrijeme bavi evolucijom dizajna, pa tako imamo situacije da je na prvi, drugi, a bome i treći pogled teško razlikovati ne samo posljednje generacije automobila, već i različite klase vozila s logom četiri prstena, poput primjerice limuzinskih modela A6, A4 i A3

Ista je situacija i s novom inkarnacijom modela A6 koji u netom predstavljenoj osmoj generaciji izgleda gotovo identično kao prethodnik. Ne vjerujete nam? Evo usporedbe radi fotografija oba modela fotografiranih iz istih kuteva.

 

Kao što možete vidjeti iz priloženog najveće razlike vidljive su u interijeru. Novi A6 mnoge je elemente pokupio od većeg A7, te mu unutrašnjost istovremeno djeluje sofisticirano i futuristički. NA dugom popisu opreme nalazi se čak tri digitalna displeja, te sva sigurnosna oprema koju možete zamisliti.

Automobil će u početku biti dostupan sa samo dva motora. Oba su blagi hibridi dopunjeni 48-voltnim sustavima, te oba dolaze isključivo s automatskim mjenjačima i integralnim pogonima na sva četiri kotača.

Benzinski turbopunjeni trolitreni V6 razvija 340 KS i 500 Nm, a trolitreni V6 dizelaš - 286 KS i 620 Nm.

Audijev medijski izvještaj spominje unaprijeđeni ovjes i direktniji progresivni upravljač koji bi vozački doživljaj za upravljačem novog A6 trebali učiniti naglašeno sportskim. Za one koji preferiraju udobnost tu je i novi zračni ovjes.

Audi A6 u prodaju kreće sredinom godine, te će ponijeti novu nomenklaturu. Umjesto A6 3.0 TDI, novi model zvat će se A6 50 TDI te će u Njemačkoj koštati 58.050 eura.