UMJESTO ULJA

Što se dogodi kad u motor, greškom, utočite 5 l sredstva za pranje stakla?

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 07.07.2017 09:35
  • Objavljeno 07.07.2017 u 09:30
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Topla je preporuka prilikom kupovine automobila proučiti knjižicu vozila. Tada vam se, čak i da ništa ne znate o automobilima, ne bi dogodilo da greškom ulijete krivu tekućinu na krivo mjesto, kao primjerice vlasniku ovog Minija s fotografija koje možete proučiti u nastavku

On je naime sredstvo za pranje stakla, i to ni manje ni više već pet litara istog, umjesto u za to predviđeni spremnik natočio u motor - ondje gdje je po svakoj logici predviđeno da nalijete motorno ulje.

Potom se odvezao i nakon desetak minuta vožnje vratio kako bi se trgovcu koji mu je prodao tekućinu požalio na pretjeranu emisiju plavičastog plina iz ispušnog sustava.

Rezultat skupocjene pogreške možete vidjeti na fotografijama objavljenim u francuskoj Facebook grupi Club BMW Region Centre, a ne možemo niti zamisliti koliko će koštati da se sva ova odvratna nečistoća ukloni iz motora i kartera, te da se Mini dovede u funkcionalno stanje.

Uz malo sreće možda je kombinacija deterdženta i ulja uspjela dovoljno podmazati komponente motora da do većih oštećenja nije ni došlo.

Što vi mislite?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!