uoči premijere

smart Concept #5 je najsvestraniji smart ikad i ulazak marke u premium segment SUV-ova srednje veličine

24.04.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Pogonski sustav mu je s 800-voltnom tehnologijom i baterijom nominalnog kapaciteta 100+ kWh. To omogućuje superbrzo punjenje, uz mogućnost ponovnog punjenja 10-80 posto u samo 15 minuta. Domet mu je više od 550 km

Sa smart Conceptom #5, marka predstavlja SUV koncept srednje veličine i svoje najprostranije i najsvestranije vozilo do sada. smart kombinira dizajn nadahnut vanjskim prostorom s funkcionalnošću i pristupačnošću karakterističnom za njihova vozila, koristeći značajke kao što su pogon na sve kotače i terenske gume, kao i najsuvremeniju tehnologiju. Ovaj izvanredni koncept vozila nadilazi urbane granice i predstavlja dosljedan i odlučan evolucijski korak za premium marku, utjelovljujući jedinstvenu filozofiju dizajna.

Neočekivane mogućnosti za sve vrste avantura

Dizajn smart Concepta #5 kombinira prepoznatljivu modernost smarta sa stavom otvorenog uma kako bi ponudio nove perspektive i mogućnosti. Napredna tehnologija, značajke usmjerene na vanjski prostor i neusporediva udobnost čine smart Concept #5 savršenim suputnikom za sve vrste avantura i aktivnosti, čak i izvan asfaltiranih cesta.

Konkurentno ADAS rješenje podržava navigaciju korištenjem pametnog Pilota kako na autocesti tako i u urbanim sredinama, pružajući sigurnost i udobnost u svim situacijama vožnje. Vozilo ima pogonski sustav s 800-voltnom tehnologijom i bateriju nominalnog kapaciteta 100+ kWh. To omogućuje superbrzo punjenje, uz mogućnost ponovnog uspostavljanja do 70 posto stanja napunjenosti (10-80 posto) u samo 15 minuta. Svestrani koncept SUV-a srednje veličine nudi potpuno električni domet od više od 550 km. Pet načina vožnje osigurava lako manevriranje u različitim uvjetima na cesti.

Karakterističan izgled

Vanjski izgled naglašava avanturistički karakter smart Concepta #5 s njegovim sveukupnim robusnim i samouvjerenim izgledom, kao i jedinstvenom tehnologijom i značajkama dizajna. Sa svojom kutijastom, uspravnom siluetom i prepoznatljivom strukturom na krovu, izgled smart Concepta #5 istovremeno je predanost performansama i praktična izjava stila.

Zaštitna prednja i stražnja zaštitna ploča sa skrivenim integriranim vitlom i sklopivom stražnjom stepenicom za pristup krovu, u kombinaciji sa svjetlećom krovnom svjetlosnom letvom, pojačavaju avanturistički duh vozila. Dodajući njegovom jedinstvenom karakteru, svjetlosne animacije nude razigran, ali sofisticiran dodir, dajući vozilu živahnu osobnost. U istoj mjeri, koncept SUV-a srednje veličine impresionira učinkovitim otiskom u smislu veličine vozila, jer su prevjesi i sprijeda i straga iznimno kratki.

Maksimalna udobnost i praktičnost

Kao što je tipično za smart, Concept #5 osvaja maksimalnim prostorom i ambijentalnom udobnošću za sve putnike. Kultna upotreba vodoravno postavljenih elemenata i prikladno raspoređenih sučelja za kontrolu svih funkcionalnosti stvara jasan, organiziran dojam za cijeli interijer i osigurava ugodno korisničko iskustvo.

U središtu tehnološki napredne kabine je široka konzola s novim dizajnom sučelja čovjek-stroj i dva ugrađena zaslona u OLED tehnologiji. Pokretani AMD V2000 čipom visokih performansi, ovi zasloni omogućuju optimalan pristup brojnim funkcijama vozila. Ambijentalna rasvjeta i značajke, poput prijenosnog zvučnika integriranog u središnju konzolu, dodaju šarm.

Suvozačevo sjedalo bez gravitacije nudi inovativnu kombinaciju udobnosti i sigurnosti. Sjedalo ima nova rješenja zračnih jastuka, pružajući visoku sigurnost u slučaju sudara. Osim sigurnosti, sjedalo uključuje značajke udobnosti kao što su grijanje, ventilacija, funkcije masaže i naslon za noge.

Vizionarsko vozilo

smart Concept #5 predstavlja pogled na potencijal integracije najnovije generacije umjetne inteligencije (AI) u vozilo. Ključna značajka bit će vrhunski alat generativnih stručnjaka za umjetnu inteligenciju u Cerenceu. Ova integracija omogućuje vozaču i putnicima da uključe virtualnog asistenta u automobilu u zabavne razgovore.

  • +20
smart Concept #5 - uoči premijere Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Koristi inteligentne tehnologije interakcije u vozilu koje pokreće AI za pružanje točnih i relevantnih odgovora na gotovo svako zamislivo pitanje. Vozači mogu kontrolirati ključne funkcije samo svojim glasom, uključujući telefonske pozive i poruke, glazbu i medije, klima uređaj, navigaciju, osobne postavke i kontrolu vozila, kao i informacije poput vremena, vijesti, kalendara, općeg znanja i više.

25. travnja, smart Concept #5 slavi svoju svjetsku premijeru na Međunarodnoj izložbi automobila u Pekingu. Predstavljanje serijskog modela trećeg vozila u portfelju pametnih proizvoda planirano je za drugu polovicu 2024. godine.