ŽELIO PROIZVESTI MALO BUKE

Slavio novu godinu turiranjem Subaru Impreze WRX STI, pa uništio motor

17.01.2018 u 16:16

Bionic
Reading

Subaru Impreza WRX STI među ljubiteljima brze vožnje uživa visoki status. Ovaj kompaktni automobil za ne pretjerano visoku cijenu nudi vozački doživljaj trkaćeg stroja, a sve zahvaljujući potentnom četverocilindričnom bokseru, fino izbalansiranom ovjesu, te performansama Subaruovog simetričnog integralnog pogona

Zbog svoje popularnosti Impreza WRX STI neminovno katkad dopadne i u ruke vozačima koji su dotad njome možda upravljali isključivo u kakvoj virtualnoj igri, te koji ne razumiju osnove mehanike i termodinamike.

Jedan takav novopečeni vlasnik svoj je primjerak uništio, ili bar poprilično oštetio, tijekom minule novogodišnje proslave.

Kao što je objasnio u statusu na Facebooku - samo je želio proizvesti malo buke turirajući motor Impreze do besvijesti.

U video isječku kojeg možete pogledati jasno je da je čovjek uspio proizvesti dosta buke, no i jednu finu eksploziju nakon koje je Impreza počela proizvoditi čudne zvukove, te je motor, kako se čini, odbio dalje slušati naredbe.

U najgorem slučaju moglo bi se reći da će Imprezi trebati novi motor, a u najboljem slučaj - kakav skuplji popravak.

Mjesta i vremena za turiranje motora u prazno svakako ima, no to ne valja činiti predugo dok automobil stoji na mjestu bez hlađenja. Mnogim vlasnicima Ferrarija i Lamborghinija na ovaj je način znao izgorjeti i cijeli automobil, pa je vlasnik Subarua dobro i prošao.