NEMAMO SREĆE

Rimac objasnio zbog čega njegov C_Two neće biti na Zagreb Auto Showu

10.03.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Novi električni hiperautomobil Mate Rimca, C_Two neće biti predstavljen na Zagreb Auto Showu koji se održava od 10. do 15. travnja

Rimac je na Facebook profilu objasnio kako automobil nakon Ženeve, gdje je bio jedan od glavnih zvijezda, ide direktno na sajama u New York.

'Vezano za Zagrebački Auto Show... C_Two iz Geneve ide direktno u New York. Rado bismo pokazali auto domaćim fanovima na ZG Auto Showu, ali nažalost se preklopio sa sajmom koji je davno unaprijed dogovoren sa našim distributerom u New Yorku. Glupo nam je u ZG staviti Concept_One, a nemamo još spreman drugi C_Two. Stoga smo se odlučili ne sudjelovati ovaj put u Zg. No smislit ćemo nešto da domaći fanovi mogu vidjeti C_Two. Danas smo vecć brainstormali neke ideje, napisao je Rimac.

C_Two je potpuno nov automobil u cijelosti razvijen i proizveden u Hrvatskoj. Automobil ima sprijeda dva motora i jednobrzinska getribu, te jedan elektromotor s kompleksnijim dvobrzinskim mjenjačem straga.

Rimac kaže kako mu je za ubrzanje s mjesta do 60 milja na sat, odnosno 96 km/h potrebno 1,85 sekundi, te kako postiže maksimalnu brzinu od 412 km/h!

Mate Rimac rekao je kako su njime postizali brzinu od 300 km/h za svega 11 sekundi.

  • +22
Rimac C_Two Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Automobili