AUTOMOBIL KAO MOBITEL

Pretplata na Volvo XC40 je toliko popularna da su Šveđani kreirali listu čekanja

13.11.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Proizvođači automobila posljednjih se godina sve aktivnije upuštaju u uslužne djelatnosti. Jedna od znakovitijih je takozvana pretplata na automobil kao da je riječ o mobitelu

Ideja je da umjesto kupovine vozila, te svih nužnih aktivnosti oko posjedovanja vlastitog automobila, kupac odabere plaćanje fiksnog mjesečnog iznosa, te dobije osigurano i redovno servisno vozilo koje čak može i zamijeniti nakon određenog perioda korištenja.

Usluga Care by Volvo doživjela je popriličan uspjeh u SAD-u.

Šveđani ondje nude dvogodišnje ugovore za najam novog SUV-a XC40 po cijeni od 650 do 850 američkih dolara mjesečno. Nakon jedne godine, korisnici mogu zamijeniti postojeće vozilo, te se praktički stalno voziti u novom automobilu.

Interes je toliki da je Volvo morao povećati kvotu sa 10 na 15 posto dostupnih vozila, te čak kreirati listu čekanja koja se proteže u 2019.

Volvo navodno namjerava povećati broj koncesionara koji će nuditi ovu uslugu.

Pretplata na automobile nije se pokazala uspješna za sve proizvođače. Cadillac je morao odustati od servisa ‘Book by Cadillac’ zbog nedostatnog interesa. Cijena njihove usluge je iznosila 1.800 dolara mjesečno.

  • +24
Volvo XC40 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo