U SLUŽBI OD 2020

Policija u Dubaiju dobila novo prijevozno sredstvo - leteće motocikle!

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 12.11.2018 15:16
  • Objavljeno 12.11.2018 u 15:16
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hoversurf

Dubai nikad nije skrivao sklonosti ka neobičnim prijevoznim sredstvima za svoje dečke u plavom, pa nas tako ni nova generacija vozila, koja će u službi biti od 2020, ne bi pretjerano začudila da nije jedne bitne razlike - riječ je o letećim motociklima

Ruska kompanija iz Kalifornije, Hoversurf, još je prošle godine obećala policiji Dubaija isporučiti prve primjerke električnih motocikala sa sposobnošću vertikalnog uzlijetanja i slijetanja.

Ove godine ispunili su to obećanje predstavljanjem prvog serijskog modela S3 na tehnološkom sajmu GITEX, a kako CNN saznaje - dečki u plavom već su krenuli s upoznavanjem i treninzima na novoj tehnologiji.

Vrijeme adaptacije će im svakako trebati jer ova čuda, unatoč softveru koji jamči da se ne mogu prevrnuti, djeluju poprilično okretno.

Navodno su savršeni kandidati za upravljanje vozači koji su navikli voziti motocikle, te su također usavršili vještinu upravljanja dronovima, budući da je S3 zapravo jedan veliki dron sposoban postići brzinu od 100 km/h.

Maksimalna brzina nije jedini limitirajući faktor ovog stroja. Naime, domet je ograničen na najviše 25 minuta leta, pa S3 baš i nije najbolji presretač.

Hoversurf tvrdi kako imaju sve potrebne dozvole za komercijalizaciju S3 i u drugim dijelovima svijeta, a cijena jednog ovakvog letećeg motocikla iznosi 150.000 američkih dolara.

Izvor: Screenshot

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!