ŠESTA GENERACIJA

Ovo je novi Volkswagen Polo

19.06.2017 u 08:10

Bionic
Reading

Rovovska bitka odvija se u europskom B-segmentu, a VW je odlučio upotrijebiti sva oružja lansiranjem novog Pola

Novi polo je veći, prostraniji, tehnološki opremljeniji i sofisticiraniji nego ikad prije. S 94 mm dužim međuosovinskim razmakom i ukupno 4.053 mm dužinom, šesta generacija Pola najveća je dosad. Zahvaljujući modularnoj platformi MQB A0, putnici straga imat će mnogo više prostora, a prtljažnik je u odnosu na prethodnu generaciju porastao za četvrtinu na čak 351 litru.

Vanjski dizajn je za Volkswagen već tradicionalna evolucija postojećeg izgleda Pola, no zato su Nijemci sve stavili na interijer. Novi Polo drugi je model iz Wolfsburga s idućom generacijom VW-ovog digitalnog Active info Displaya što u sprezi sa 6,5-inčnim multimedijalno kontrolnim displejom čini veoma primamljivu cjelinu.

  • +12
Volkswagen Polo Izvor: Promo fotografije / Autor: vw

Polo je nakrcan i sigurnosnim tehnologijama - od automatskog kočenja s prepoznavanjem pješaka, do kontrole nesvjesnog prelaženja u susjednu traku i kontrole mrtvog kuta. Tu je i aktivni tempomat i pomoć pri parkiranju.

Automobil će biti dostupan s čak devet motora. 1,0 benzinac u atmosferskoj i turbopunjenoj izvedbi razvijat će od 65 do 115 KS, dok će 1,5 TSI s mogućnošću deaktivacije cilindara razvijati 150 KS. Sportska inačica GTI, pak, dolazi s dvolitrenim motorom od 200 KS i ubrzanjem do stotke za 6,7 sekundi. Tržištu će biti ponuđene i dvije izvedbe 1.6-litrenog common rail dizela s 80 i 95 KS.

Novi Polo dolazit će s pet paketa opreme, u 14 vanjskih boja, s 13 različitih dekoracija unutarnjih panela i s 11 različitih presvlaka sjedala.

Njemački gradski kompakt u prodaju kreće do kraja godine s početnom cijenom od 12.795 eura u Njemačkoj, a što o njemu mislite možete nam reći u komentarima.