STIŽE U STUDENOM

Ovo je Audijev najnoviji SUV - Q3

25.07.2018 u 09:58

Bionic
Reading

Minula generacija kompaktnog SUV-a Q3 pokazala se poprilično uspješnom za Audi, pa ne čudi stoga što su se u Ingolstadtu potrudili temeljito unaprijediti nasljednika

Novi Q3 tako gotovo nimalo ne nalikuje prethodniku. Automobil je veći, agresivnije dizajniran, prostraniji i opremljeniji.

Novi SUV duži je za gotovo deset centimetara, od čega je porast od 7,6 cm otišao samo na produljenje međuosovinskog razmaka. Najviše su profitirali putnici i njihova prtljaga. Na stražnjoj klupi će biti više mjesta za noge dok u prtljažnik sad stane 674 litara, odnosno 1.526 litara s preklopljenim stražnjim sjedalima.

Kako i dolikuje automobilu proizvođača čija krilatica kaže ‘napredak kroz tehnologiju’, novi Q3 nakrcan je opremom. Od 12,3-inčne kontrolne ploče i 8,8-inčnog infotainment sustava, do Wi-Fi hotspota i brojnih vozačkih asistencija koje se brinu za udobnost i sigurnost putnika.

Audi zasad ne otkriva koji motori će pokretati Q3 kad krene u prodaju ove jeseni, no za očekivati je da će se pod poklopcem naći široka paleta benzinskih i dizelskih motora dopunjenih starter-alternatorom.

Audi tek treba definirati cijenu, no sudeći prema popularnosti segmenta, Q3 bi trebao biti još jedan tržišni hit.

  • +5
Audi Q3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi