ELEKTRIČNA MRCINA

Ovako NASA zamišlja prvi automobil na Marsu

07.06.2017 u 10:03

Bionic
Reading

NASA planira 30-ih godina ovog stoljeća poslati prvu ljudsku misiju na Mars. Ona poslana na Mjesec 1971, imala je svoj Rover pa je bilo očekivano da će Amerikanci nešto ‘skuhati’ i za Crveni planet

Izgled Mars Rovera, predstavljenog na festivalu Summer of Mars u Kennedy Space Centeru, potpisuje ekipa iz Parker Brothers Coceptsa što znači da viđeno možemo uzeti s grumenom soli budući da su šanse da u ovom obliku Mars Rover završi na susjednom nam planetu manje od onih da ćete sutra dobiti na lotu.

Dečki koji su se specijalizirali u izradi futurističkih vozila poput Tronovog motocikla ili pak Batmanovog Tumblera nisu ni ovaj put podbacili. Pred nama je 3.3 metara visok i gotovo tri tone težak križanac između automobila i laboratorija montiran na 50-colne kotače specijalno izvedene kako ne bi zadržavali Marsov praškasti pijesak.

Vozilo je koncipirano prema naputcima NASA-inih inženjera, a premda nema podataka o električnom pogonu i prijenosu, Mars Rover je zahvaljujući 700-voltnoj bateriji koja se puni putem solarnih panela navodno sposoban pojuriti preko 100 km/h, iako bi u praksi većinu zadataka trebao obavljati pri 20-ak km/h.

Kako vam se čini NASA-in novi koncept možete nam reći u komentarima i anketi.

Autor: Youtube