premijera u siječnju

Opel Insignia bila je na zatezanju bora: Promjene izvana i iznutra

06.12.2019 u 11:50

Bionic
Reading

Kad je o motoru riječ, još nema nekih promjena, ali bi se one mogle uskoro dogoditi

Opel je ažurirao svoj veliki obiteljski automobil Insignia za 2020. godinu, otkrivši promjene u vanjskom izgledu i unaprijeđenu tehnologiju unutrašnjosti. Prednji dio je restiliziran, s proširenom kromiranom rešetkom hladnjaka i prilagodljivim snopom IntelliLux LED Pixel Light farova s po 84 LED elementa, koji donose mnogo novih noviteta.

Opel, njemački proizvođač automobila u sklopu PSA Grupe, tvrdi da obnovljena Insignia izgleda 'niže i šire nego prije' bez ikakvih posebnih promjena u dimenzijama, dok je cjelokupni dizajn zamišljen tako da bude 'oštriji i linija nalik na coupé'.

Opel Insignia facelift Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Stražnji dio Insignije Grand Sport i karavanske izvedbe Sports Tourer definiran je također jasnim linijama. Kao što je već prisutno na karavanskoj izvedbi, stražnji kraj limuzine Grand Sport također će imati dvije planparalelne ispušne cijevi umjesto njihovih okruglih završetaka.

Tanke, vodoravne linije dizajna nastavljaju se u unutrašnjosti, a precizno postavljeni kromirani naglasci naglašavaju elegantan ambijent.

Iznutra je poboljšana grafika na navigacijskom sustavu kako bi dobio 'svježiji, moderniji izgled', uz novo bežično punjenje pametnih telefona.

Opel nije naveo nikakve promjene po pitanju motora. No s obzirom na to da je nedavno ažurirana Astra dobila nove motore koji se razlikuju od doba kada su još bili pod okriljem General Motorsa, moguće je da bi Insignia mogla dobiti nove pogonske sklopove u nekom trenutku sljedeće godine. Vjerojatno bi novi 1,4-litreni trocilindrični turbo agregat sa 145 KS mogao stići i do Insignije, ali manji motori iz Astre mogli bi se teško nositi s dodatnom težinom suparnika Ford Mondea.

Premijera nove Insignije bit će idućeg mjeseca na Brussels Motror Showu u Belgiji. Ažurirana Insignia moći će se naručiti od sljedećeg mjeseca, iako još nisu poznate cijene modela za 2020. Prve isporuke počinju u svibnju sljedeće godine.

  • +11
Opel Insignia facelift Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel