'n' za sport

Hyundai Santa Fe N Performance; očekujemo li uskoro u Europi i ovu sportsku verziju?

06.08.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Vanjski paket Santa Fe N Performance imati će posebne dodatke od ugljičnih vlakana izvana, 21-colne kotače te N Performance kočnice

Hyundai je krajem lipnja pokazao kako će izgledati novi Santa Fe, koji će biti dostupan u Europi od rujna ove godine, na službenoj Instagram stranici hyundai_n_worldwide vidjeli smo i kako bi mogla izgledati njegova N Performance izvedba. Ipak, zasad nije poznato hoće li ova N Performance paket stići i u Europu, jer osim u Južnoj Koreji zasad nema informacija o ovom modelu.

Paket N Performance za novi za Santa Fe sastoji se od vanjskih dijelova agresivnog dizajna i unutarnjih dijelova visoke kvalitete. Konkretno, na ovom N modelu SUV-a primijenjeni su materijali od ugljičnih vlakana i Alcantare.

Vanjski paket Santa Fe N Performance sastoji se od prednjeg i stražnjeg odbojnika, stražnjeg krovnog dvodjelnog spojlera, 21-colnih kotača, N Performance kočnica, difuzora, poklopca motora, poklopaca bočnih retrovizora, lukova kotača i pragova od ugljičnih vlakana.

Prednja rešetka hladnjaka je dovršena u crnoj boji, a prednji branik agresivno dizajniran. Na prednjoj rešetki, prednjem i stražnjem odbojniku dodane su točke u Sahara Beige boji. Detalji u toj boji primjetni su i na prednjem i stražnjem braniku. A posebno se ističu 21-colne felge, koje su jedan col veće od najvećih u serijskoj izvedbi novog Santa Fea. Dimenzije guma su 265/40R21, a gume Michelin Pilot Sport 4 SUV. Hyundai također navodi i posebne amortizere, spiralne opruge, monoblok kočione čeljusti, središnji poklopac kotača od ugljičnih vlakana s oznakom N.

Paket N Performance Indoor za unutrašnjost kabine dostupan je u obliku prednjih N Sport sjedala, sportskih sjedala u stražnjem redu, koja su od Alcantara materijala. Stražnji dioprednjih sjedala izrađen je od ugljičnih vlakana. Ovaj karbonski materijal koristi se i za kolo volana, središnju konzolu, obloge vrata, dok se za nadzornu ploču koristi Alcantara materijal kako bi se poboljšao osjećaj kvalitete. A tu su i posebni sportski tepisi na podu kabine.

Što se motora tiče, zasad je samo poznato da novi serijski Santa Fe dolazi s hibridnim pogonskim sklopom koji kombinira elektromotor s gama 1.6 T-GDI benzinskim motorom, dok će imati ažurirani 2.2 dizelski motor i nove benzinske motore poput 2.5 NA i 2.5 Turbo (krajem godine).

  • +4
Hyundai Santa Fe N Performance Izvor: Društvene mreže / Autor: hyundai_n_worldwide