REDIZAJN

Hyundai najavio osvježeni Tucson: Profinjeniji i moćniji kompaktni SUV stiže početkom 2024.

21.11.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Novi Tucson nasljeđuje bit dizajnerskog jezika 'Parametric Dynamics' trenutnog modela dok se razvija s profinjenijom i snažnijom estetikom. Prednja maska ima odvažnu igru tankih, kutnih linija u rešetki hladnjaka, nadopunjenu skrivenim 'Parametric Jewel' dnevnim svjetlima

Hyundai je pokazao prve slike novog Tucsona. Prvi je to djelomični redizajn u tri godine kako bi se poboljšala konkurentnost četvrte generacije Tucsona, koji je lansiran još u rujnu 2020. Ipak, treba reći da je Hyundai uz prve slike napomenuo i da se identičan model, koji je opisan kako korejska verzija, neće nuditi u Europi. Stoga, prve službene fotografije osvježenog Tucson treba uteti s dozom rezerve i smatrati ih kao ilustrativnu naznaku novog modela.

Bilo kako bilo, novi Hyundai Tucson pokazuje dinamičniji izgled koji utjelovljuje progresivnu viziju tvrtke za buduću mobilnost. Svoj europski debi trebao bi imati početkom 2024., popraćen otkrivanjem svojih europskih specifikacija. Dok Tucson kreće u novo poglavlje svog europskog putovanja, sa sobom nosi obećanje stalne izvrsnosti, inovativnosti i zadovoljstva kupaca.

Novi Tucson nasljeđuje bit dizajnerskog jezika 'Parametric Dynamics' trenutnog modela dok se razvija s profinjenijom i snažnijom estetikom. Prednja maska ima odvažnu igru tankih, kutnih linija u rešetki hladnjaka, nadopunjenu skrivenim 'Parametric Jewel' dnevnim svjetlima (DRL).

Branik i zaštitne ploče protežu se s jedne na drugu stranu, stvarajući dinamičan i vizualno širi stav. Redizajnirani aluminijski naplatci dodatno naglašavaju dinamičnost automobila i poboljšavaju njegove ukupne proporcije. Straga su zaštitne ploče integrirane u okvir odbojnika i vodoravno povećane, pojačavajući dojam šireg međuosovinskog razmaka. Elegantan, kruti oblik stražnjeg kraja neprimjetno nalikuje prednjem dijelu, odajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže.

Unutrašnjost novog Tucsona daje prednost prostranosti i praktičnosti, postignutoj horizontalnim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenosti. Besprijekorna integracija naprednih tehnoloških elemenata osigurava skladan spoj funkcionalnosti i estetike.

Izrađen imajući na umu europske kupce

Prije dva desetljeća, model je ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova popularnost među europskim kupcima je neupitna. Prema globalnoj tvrtki za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Europi 2022. Sa svojim profinjenim dizajnom, naprednom tehnologijom i dokazanim uspjehom, novi Tucson također je spreman za nastavak svoju ostavštinu kao globalnog lidera u SUV segmentu.

Hyundai je naglasio i kako utjelovljujući Hyundaijevu prepoznatljivu filozofiju dizajna Sensuous Sportiness, Tucson 'stoji kao vizualno remek-djelo, kraseći SUV šarm i progresivan izgled koji savršeno odgovara suvremenom ukusu'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'