svjetska premijera

[FOTO/VIDEO] Hyundai predstavio novi Tucson; pametni tehnološki SUV s istaknutim dizajnom

15.09.2020 u 15:59

Bionic
Reading

Potpuno novi Tucson nudi najefikasniju liniju pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova, uključujući hibridne, priključne hibride i blage hibridne opcije od 48 volti, a stiže u tri različite opcije

Hyundai Motor predstavio je potpuno novi Tucson, koji se odlikuje naprednim, eksperimentalnim dizajnom i najmodernijom tehnologijom, postavljajući nove standarde u segmentu kompaktnih SUV-ova. Uz to, nudi najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svojoj klasi, naglašavajući Hyundaijevu predanost čistoj vožnji, zadržavajući istinski SUV karakter.

Potpuno novi Tucson četvrta je generacija Hyundaijevog uspješnog najprodavanijeg proizvoda s više od 7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta otkako je lansiran 2004. Od toga 1,4 milijuna primjeraka prodano je u Europi. To ga čini najprodavanijim SUV-om na svijetu. Hyundaijev novi kompaktni SUV na tržište stiže s revolucionarnim i ambicioznim novim izgledom koji prati novi identitet tvrtke Sensuous Sportiness.

Nudeći najelektrificiraniju liniju pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova, uključujući hibridne, priključne hibride i blage hibridne opcije od 48 volti, posve novi Tucson dovršava elektrifikaciju Hyundaijeve SUV flote u Europi. Ostali elektrificirani SUV-ovi koje proizvodi Hyundai uključuju potpuno električnu i hibridnu inačicu Kona, NEXO, njegovu drugu generaciju električnog vozila s gorivim ćelijama i Santa Fe s hibridnim i plug-in hibridnim opcijama na vrhu linije. Uvođenjem elektrifikacije u svoje najnovije modele, Hyundai učvršćuje svoju poziciju proizvođača širokim spektrom elektrificiranih pogonskih sklopova.

Potpuno novi Tucson globalni je model. Proizvodit će se u nekoliko tvornica širom svijeta i postat će treća generacija modela koji će se proizvoditi u Europi u proizvodnom pogonu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) u Nošovicama u Češkoj. Druga generacija Tucsona bio je prvi model proizveden u HMMC-u. Ovo podcrtava Hyundaijevu predanost europskom tržištu.

‘Parametarska dinamika’: revolucionarna i jedinstvena vanjština na samom vrhu SUV dizajna

Umjesto puke evolucije modela prethodne generacije, posve novi Tucson predstavlja revoluciju za Hyundai u dizajnerskom smislu. Sveukupno, ima veće i šire tijelo od svog prethodnika. Njegov mišićav stav kombinira oštre kutove i dinamične proporcije s bogatim površinama, osiguravajući progresivan izgled bez ugrožavanja Tucsonovog robusnog SUV naslijeđa.

Potpuno novi Tucson prvi je potpuno promijenjeni Hyundai SUV koji je razvijen prema novom dizajnerskom identitetu tvrtke 'Sensuous Sportiness'. Ovaj smjer karakterizira sklad između četiri temeljna elementa: proporcija, arhitektura, stil i tehnologija. Njegova je svrha unijeti senzualni i emocionalni dodir u Hyundaijeva vozila, ostvaren inovativnom tehnologijom i rješenjima.

Progresivni jezik dizajna potpuno novog Tucsona nadahnut je Hyundaijevim konceptom SUV Vision T, koji je predstavljen na AutoMobility LA-u 2019. Također vođene Sensuous Sportiness, teme dizajna tvrtke Vision T vrte se oko koncepta dinamičnosti i predstavljaju smjer dizajna SUV-a 'urbani avanturist'.

Suzdržavajući se od tradicionalnih metoda crtanja i skiciranja, Hyundaijevi dizajneri razvili su potpuno nove Tucsonove futurističke elemente dizajna kroz geometrijske algoritme proizvedene vrhunskom digitalnom tehnologijom. Ovaj postupak, poznat kao 'parametarska dinamika', koristi crte, lica, kutove i oblike stvorene digitalnim podacima za stvaranje bez presedana, hrabre estetike dizajna. Kao rezultat toga, istaknuti geometrijski uzorci poznati kao "parametarski dragulji" pojavljuju se u cijelom dizajnu SUV-a, dajući mu progresivan karakter.

Najistaknutiji prikaz ovih parametarskih dragulja nalazi se na prednjoj masci vozila, gdje parametarska skrivena svjetla pružaju snažan prvi dojam. Kad su svjetla ugašena, čini se da je prednja strana vozila prekrivena tamnim geometrijskim uzorcima, bez razlike između LED dnevnih svjetala (DRL) koja su neprimjetno integrirana u rešetku. Zahvaljujući vrhunskoj polovici tehnologija osvjetljenja zrcala, kada su DRL-ovi uključeni, tamni kromirani izgled rešetke pretvara se u oblike nalik draguljima, dovodeći privlačan element do inače elegantnog izgleda.

Parametarski dragulji također se ističu kao istaknuti element dizajna na boku vozila. Klesane površine stvaraju zapanjujući kontrast između elegantne siluete i muškog klina, što sugerira pomicanje prema naprijed čak i kada mirujete. Zategnuti atletski oblici neprimjetno se stapaju u kutne lukove kotača, gdje aluminijski naplatci pružaju snažan i dinamičan stav. Sportski senzibilitet Tucsona naglašen je kromiranom linijom naglaska s obrubljenim paraboličnim oblikom, počevši od bočnih zrcala i nastavljajući sve do C-stupa. Iz bočnog pogleda, vrata koja se omotavaju nadopunjena su oštrom i podebljanom bočnom linijom znakova, koja se usklađuje s robusnim i robusnim izgledom dinamičnih i uglatih luka kotača.

Sa stražnje strane, široka stražnja svjetla s parametarskim detaljima skrivenog svjetla nastavljaju temu dizajna. Potpuno novi Tucsonov stražnji odbojnik također integrira detalje parametarskog uzorka s trodimenzionalnim efektom, zajedno sa sportskim ukrasom. To je prvi Hyundaijev model koji je primijenio skrivene stražnje brisače, koji se nalaze ispod spojlera. Elementi visokotehnološkog dizajna okrunjeni su glatkim staklenim Hyundaijevim logotipom, koji izgleda trodimenzionalno, ali zapravo ne strši s vanjske površine, u odstupanju od amblema tradicionalne automobilske proizvodnje.

Potpuno novi kupci Tucsona mogu birati između ukupno devet vanjskih boja, uključujući tri nove: svjetlucavu srebrnu, Amazon sivu i teal. Štoviše, opcija dvobojnog krova u Phantom Black ili Dark Knight nudi kupcima još veći prostor za personalizaciju. Svaka vanjska boja karoserije može se kombinirati s dvobojnim krovom.

Čist i sofisticiran interijer kombinira maksimalnu udobnost s besprijekornom tehnologijom

Ući u potpuno novi Tucsonov sofisticirani i prostrani interijer, ili INTERSPACE, je poput ulaska u uredno uređenu sobu u kojoj svakodnevne brige nestaju. Unutra se prostor, tehnologija i informacije skladno sijeku. Sadržavajući senzualne oblike nadahnute slapovima, dvostruke srebrne linije ukrasa koje teku od središnje maske do stražnjih vrata harmoniziraju uredno slojevite vrhunske površinske materijale u komplementarnim neutralnim tonovima.

Besprijekorna integracija vodeće tehnologije u segmentu pruža potpuno novim kupcima Tucson napredno i potpuno prilagodljivo digitalno iskustvo. Novi 10,25-inčni AVN-T zaslon ispunjava središte vozila. Hyundaijevi dizajneri su se odrekli fizičkih gumba i tipki, tako da se sve funkcije AVN-a i grijanja, ventilacije i klimatizacije kontroliraju dodirom, što je prvi Hyundaijev model koji ima potpunu konzolu osjetljivu na dodir. Kvalitetni mekani materijali pojavljuju se u unutrašnjosti podižući izgled i osjećaj na novu razinu, dok novi neizravni otvori za zrak kreću od vrata i slijevaju do središnje konzole.

Evolucija unutarnjeg raspona Tucsona dovela je do nižeg prikaza zaslona s instrumentima i uklanjanja kućišta sklopa mjerača zbog neuređene površine kako bi se pojačao osjećaj otvorenosti iznutra. Široki greben kontrolne ploče besprijekorno se stapa s vratima, obavijajući se pred putnicima poput dubokog klanca. Te futurističke značajke pružaju još progresivniji osjećaj i donose kupcima nove razine visokotehnološke dizajnerske vrijednosti. Ergonomski postavljeni naslon za ruke povezan je sa mjenjačem pomoću prijenosa žicom, za intuitivnu upotrebu vozača, a istovremeno daje automobilu čistu i modernu privlačnost.

Putnici također mogu uživati ​​u ugodnom ambijentalnom osvjetljenju raspoloženja, koje je smješteno u dva bočna džepa središnje maske, u bežičnoj podlozi za punjenje i džepu karte vrata. Nudi 64 boje koje se mogu konfigurirati i 10 razina osvjetljenja kako bi se uklopile u svako raspoloženje, a nudi još više mogućnosti za personalizaciju. Osim toga, kupci mogu birati između tri unutarnje obloge, uključujući jednobojnu crnu u tkanini ili koži, dvobojnu crnu i bež u tkanini ili koži te paket boja Teal.

Paket Teal nudi crno sjedalo od tekstila ili kože s teal šavovima na sjedalima, naslonu za ruke i mjenjaču. Tekstilni umetci od teala također se nalaze na platnenoj podlozi i oblogama vrata. Novi Tucson dolazi u tri boje interijera: jednobojna crna (tkanina ili koža), dvobojna crna i Moos Grey - siva mahovina (tkanina ili koža), Paket Teal - modroplava (tkanina ili koža).

Najmodernija tehnologija i povezivost

Potpuno novi Tucson opremljen je mnoštvom najsuvremenijih tehnologija usmjerenih na čovjeka kako bi pružio napredno digitalno iskustvo. Potpuno digitalni konfigurabilni dvostruki kokpit sastoji se od nove 10,25-inčne otvorene skupine i 10,25-inčnog AVN-T zaslona. Ovo nudi personalizirani prostor koji je intuitivno optimiziran za visokotehnološko korisničko iskustvo. Na primjer, sheme boja klastera mijenjaju se ovisno o odabranom načinu pogona.

Hyundai nudi najnoviju verziju svojih vrhunskih Bluelink povezanih automobilskih usluga s 10,25-inčnim infotainment sustavom u potpuno novom Tucsonu. Nadograđeni Bluelink nudi niz novih pogodnosti i usluga za Hyundaijeve kupce, uključujući Connected Routing, Last Mile Navigation i novu značajku korisničkog profila. U međuvremenu, kupci mogu pronaći svoje vozilo, zaključati ga i otključati na daljinu ili pregledati atribute vozila poput razine goriva putem aplikacije Bluelink.

Putnici mogu prilagoditi svoje pojedinačne izbore za infotainment s novom značajkom Profil korisnika. To omogućava kupcima da instaliraju do dva glavna računa i jedan račun gosta te učitaju sliku profila putem aplikacije Bluelink. Korisnički profil u oblak pohranjuje korisničke postavke info-zabave, poput jezika, Bluetootha, postavki za navigaciju i prepoznavanje glasa, kao i njihove omiljene radio stanice.

Ako vozači moraju parkirati svoj automobil u krugu od 200 metara do dva kilometra od odredišta, Navigacija Last Mile može se aktivirati za nastavak navođenja u aplikaciji Bluelink na vozačevom pametnom telefonu.

Uz to, potpuno novi Tucson sadržavat će integraciju kalendara unutar informacijsko-zabavnog sustava, što znači da će korisnik moći vidjeti svoj Apple ili Google Calendar na AVN zaslonu. Sinkronizacija se vrši putem postavki aplikacije Bluelink. Ovo je samo još jedan razlog više da kupci koriste i preuzimaju aplikaciju Bluelink.

S novom navigacijom Connected Routing koja se temelji na oblaku, rute vožnje izračunavaju se na moćnom poslužitelju unutar Bluelink oblačnog okruženja. To osigurava preciznije predviđanje prometa, preciznije vrijeme dolaska i pouzdaniji ponovni izračun rute. Kao dodatna prednost povezanog usmjeravanja, funkcija automatskog popunjavanja štedi vrijeme vozačima u odabiru odredišta.

Apple CarPlay i Android Auto omogućavaju kupcima da pojednostavljeno i prikladno odražavaju funkcionalnost svojih iOS i Android pametnih telefona. S osam-inčnim zaslonom Audio Audio, pametni se telefoni mogu bežično zrcaliti. Ostale značajke info-zabave i povezivosti na potpuno novom Tucsonu uključuju vrhunski zvučni sustav tvrtke KRELL za poboljšano iskustvo slušanja, bežičnu pločicu za punjenje na središnjoj konzoli, kao i prednje i stražnje USB priključke za još veću udobnost, posebno na dugim putovanjima .

Napokon, Hyundai LIVE usluge dodaju informacije o parkiranju u stvarnom vremenu i lokacije benzinskih crpki, uključujući cijene, kao i vremenske informacije. Odredišta ili točke interesa također se iz aplikacije mogu slati u navigacijski sustav u automobilu.

Potpuno novi Tucson pruža povećanu udobnost i udobnost za svaku vrstu vozača

Uz niz novih praktičnih značajki, Hyundai nudi još veću udobnost za potpuno nove kupce Tucsona.Po prvi put u Hyundaijevom vozilu, potpuno nova Tucsonova tehnologija skrivenog tipa Multi-Air Mode sastoji se od kombinacije izravnih i neizravnih ventilacijskih otvora za klimatizaciju i grijanje kako bi se stvorilo ugodnije unutarnje okruženje s nježnijim protokom zraka. Kad je ovaj način rada aktiviran, zrak se raspršuje u novo dodane utorke za više zraka sprijeda, pored uobičajenih ventilacijskih otvora. Ukupni volumen vjetra ostaje isti i stoga je jednako učinkovit u promjeni temperature, ali disperzija vjetra smanjuje izravan kontakt zraka i omekšava zrak. Ovaj se način može uključiti i isključiti ovisno o željama vozača.

Trozonska kontrola klime sada osim putnika u prednjem dijelu vozila opslužuje i putnike na stražnjim sjedalima. Uz to, ventilirana sjedala sprijeda i grijana sjedala sprijeda i straga pružaju daljnju udobnost i vozaču i suvozaču.

Za poboljšanu udobnost korisnika, stražnja sjedala potpuno novog Tucsona sada se mogu preklopiti u omjeru 40:20:40. Daljinsko preklapanje nadalje omogućava preklapanje sjedala na daljinu. Preklopne poluge nalaze se na bočnim stijenkama prtljažnika.

Povećana prostranost

Potpuno novi Tucsonovi dinamični proporcije i nova platforma pružaju širok, otvoren unutarnji prostor koji jamči udobnost i prostranost putnika koji su obično rezervirani za modele u gornjem segmentu. NoVi Tucson je 20 mm duži, 15 mm širi, a međuosovinski razmak mu je povećan za 10 mm u odnosu na prethodnu generaciju. Time je potpuno novi Tucson prostraniji nego ikad prije. Kao rezultat, stražnji putnici mogu uživati u dodatnih 26 mm prostora za noge. To je postignuto kako za hibridne modele, tako i za motore s unutarnjim izgaranjem, zahvaljujući pametnom postavljanju baterije ispod stražnjih suvozačevih sjedala. U međuvremenu, prostor za prtljažnik povećan je za 33 do 107 litara, ovisno o odabranom opremanju i pogonskom sustavu, nudeći ukupno do 620 litara za prtljagu s podignutim sjedalima i do 1799 litara sa preklopljenim sjedalima.

Najopsežniji paket aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji u svojoj klasi

S najboljim naprednim sustavima za pomoć vozaču u klasi i aktivnim sigurnosnim paketom s nizom inovativnih značajki, potpuno novi Tucson pruža još više mira za kupce Hyundaija. Potpuno novi Tucson opremljen je poboljšanim sustavom sa sedam zračnih jastuka, koji ima novi središnji bočni zračni jastuk prvog reda, značajku jedinstvenu za ovaj segment. To sprječava da se putnici u prvom redu sudare jedni s drugima u slučaju sudara, smanjujući rizik od ozbiljnih ozljeda. Kada aktiviranje zračnih jastuka aktivira prednji ili bočni udar, kočenje više sudara automatski aktivira kočnice u nuždi kako bi se smanjio rizik sekundarnih ili višestrukih sudara.

Potpuno novi Tucson opremljen je sustavom za pomoć u izbjegavanju sudara prema naprijed (FCA), koji zvuči alarmi kad sudar postane neizbježan s automobilima, biciklima ili pješacima ispred. Kad vozač ne reagira i zakoči na vrijeme, sustav automatski kontrolira kočnice kako bi izbjegao nesreću. Po prvi puta u Tucsonu, FCA sada uključuje okretanje križanja, što proširuje raspon zaštite tako da uključuje i sudare na raskrižjima. Ova funkcija otkriva automobile koji dolaze s druge strane pri skretanju ulijevo na spoju i, ako se čini vjerojatan sudar, koči zaustavljanje automobila.

Pomoć pri slijetanju traka (LFA) održava sigurnost vozila usredotočenom unutar trake. Korištenjem prednje kamere za prepoznavanje predviđene trake, LFA će automatski pružiti korektivni ulaz za upravljanje kako bi održao središnju putanju. To funkcionira zajedno s funkcijom Pomoćnik za zadržavanje traka (LKA), koja sprječava slučajno napuštanje trake, a sada otkriva rubove cesta kao i linije.

Upozorenje vozača (DAW) je značajka zaštite vozača koja pomaže u praćenju obrazaca vožnje kako bi se otkrila umorna vožnja i spriječile potencijalne nesreće. To funkcionira zajedno s upozorenjem o vodećem odlasku vozila (LVDA). LVDA upozorava vozača kad se vozilo ispred njih krene prema naprijed i ne reagiraju dovoljno brzo, na primjer na semaforima.

Po prvi puta predstavljen u kompaktnom SUV-u, Highway Driving Assist (HDA) čini vožnju autocestom sigurnijom i ugodnijom. HDA regulira brzinu automobila i održava udaljenost od ostalih vozila ispred, kao i trenutnu traku za vožnju autocestom. Poseban gumb na upravljaču omogućuje vozaču da aktivira HDA samo jednim klikom.

HDA radi u kombinaciji s LFA i pametnom krivuljom tempomata temeljenom na navigaciji (NSCC-C). Pomoću ove značajke, potpuno novi Tucsonovi vozači mogu podesiti brzinu pomoću SCC-a, a za veću sigurnost i praktičnost NSCC-C je sposoban automatski prilagoditi brzinu vozila za dolaznu krivulju, na temelju podataka o lokalnoj cesti. Smanjuje brzinu krstarenja i po izlasku iz krivulje vraća se na unaprijed zadanu razinu brzine.

Još jedna nova značajka je Inteligentna pomoć pri ograničavanju brzine (ISLA). Osim što prikazuje ograničenja brzine na AVN zaslonu, ISLA automatski prilagođava potpuno novu Tucsonovu brzinu tako da vozači ne prelaze ograničenje.

Za još veću sigurnost, potpuno novi Tucson opremljen je nizom funkcija koje povećavaju vidljivost na cesti. Pomoć pri izbjegavanju sudara na slijepo (BCA). Ovaj sustav sada primjenjuje diferencijalno kočenje, uz vizualna i zvučna upozorenja, kako bi spriječio nalet automobila na druga vozila prilikom promjene trake. Ova funkcija koristi prednju kameru vozila i stražnje kutne radare za izračunavanje relativnog položaja i brzine vozila sa strane ili u mrtvom kutu Tucsonovog područja. BCA je opremljen sustavom za izbjegavanje sudara u stražnjem presjeku. Kada se povlači, RCCA upozorava vozača o pristupu vozila koje prelazi njihov put unatrag. Ako je potrebno, aktiviraju se kočnice kako bi se spriječio sudar.

Značajka jedinstvena za ovaj segment je Monitor mrtvog pogleda. Kad vozač signalizira promjenu prometne trake, jedan od dva glavna brojčanika nadzornog klastera veličine 10,25 inča prikazat će pogled na mrtvi kut strane koja je u opasnosti. Ovo nudi poboljšanje pogleda na bočno zrcalo, a također pruža dodatnu vizualnu potporu u tamnim i kišnim uvjetima.

Potpuno novi Tucson nudi i Surround View Monitor (SVM), tako da vozači mogu iskusiti trodimenzionalni prikaz vozila od 360 stupnjeva s različitih gledišta. To uključuje zumiranje prednjeg, stražnjeg, lijevog i desnog dijela vozila SVM također koristi pogled iz ptičje perspektive za daljnje poboljšanje vidljivosti potencijalnih prepreka.

SVM je također sinkroniziran s novom Remote Smart Parking Assist (RSPA), koja je dostupna u hibridnoj verziji potpuno novog Tucsona. RSPA pomaže vozačima pri parkiranju i izvlačenju automatskim pomicanjem vozila naprijed i straga, čak i ako je izvan automobila. Značajka se može aktivirati i kontrolirati putem pametnog ključa. Vozilo koristi ultrazvučne senzore za prepoznavanje prepreka, a kočenje u nuždi primjenjuje se kad god postoji rizik od sudara sion je otkriven.

Kada se prebaci u automatski način rada, pomoć pri dugačkim svjetlima (HBA) noću otkriva i nadolazeća vozila i ona u istoj traci, kao i prelazak na kratka svjetla, prema potrebi, smanjujući zasljepljujuće učinke na druge vozače. Kad se više ne otkrije više vozila, sustav automatski ponovno aktivira duga svjetla, maksimalizirajući vozačev vidokrug.

Ostale poboljšane i inovativne značajke čine potpuno novi Tucson sigurnim i pouzdanim automobilom prilagođenim obitelji. Novi sustav upozorenja stražnjih putnika (ROA) nadzire stražnja sjedala putem senzora koji otkriva kretanja. Vizualna i zvučna upozorenja tada se prenose vozaču kako bi se osiguralo da ukloni putnike sa stražnjih sjedala prije napuštanja i zaključavanja vozila. Režim spavanja stražnjih putnika (RPSM) spušta stražnje zvučnike kako bi stražnji dio automobila bio opušteniji za putnike u dugim putovanjima. Uz to, nova funkcija upozorenja na siguran izlazak (SEW) upozorava putnike ako ima nailazećeg prometa kad pokušaju izaći iz automobila. Ova se značajka prvi put uvodi u uobičajeni kompaktni SUV.

Za potpuniju bezbrižnost, Hyundai nudi svoje petogodišnje jamstvo neograničene kilometraže vodeće u industriji s potpuno novim Tucsonom.

Pogon na četiri kotača i terenski način rada

Potpuno novi Tucson objedinjuje svoje istinske SUV osobine s 4x4 mogućnostima, zahvaljujući novom biraču načina rada terena, koji pruža još više užitka za vozače. Ova značajka, dostupna u hibridnoj verziji s automatskim mjenjačem, koristi Hyundaijevu HTRAC-ovu tehnologiju s pogonom na sva četiri kotača, koja omogućuje okretno upravljanje i bolju primjenu okretnog momenta, ovisno o držanju kotača i brzini vozila. Uz različite načine vožnje, tri dodatna načina terena - blato, pijesak i snijeg - optimiziraju performanse vožnje i HTRAC postavke za poboljšano iskustvo vožnje na raznim terenima.

Potpuno novi Tucson razvijen je i testiran u Europi izvodeći ubrzana ispitivanja izdržljivosti i dinamička ispitivanja na najzahtjevnijoj trkaćoj stazi na svijetu, čuvenom Nürburgring Nordschleifeu, kao i prolazeći rigorozna ispitivanja javnih cesta u cijeloj Europi od najhladnijih zimskih ispitivanja uvjeti u Švedskoj za ispitivanje prikolica u Alpama i ispitivanje vrućeg vremena na jugu Španjolske kako bi se osiguralo da se ispune velika očekivanja europskih kupaca.

Kupci mogu birati između dva različita sustava ovjesa za potpuno novi Tucson, koji nude prilagodljive i konvencionalne prigušivače za poboljšanu vožnju i upravljivost.

Zahvaljujući fleksibilnosti koju nudi tehnologija prilagodljivog prigušivanja s elektroničkim upravljanim ovjesom (ECS), Hyundaijevi inženjeri postigli su vrlo svestrano ponašanje u vožnji, ovisno o situaciji i željama vozača. Za svakodnevno putovanje na posao u normalnom ili eko načinu rada razvoj je bio usredotočen na ugodnu, ravnu i stabilnu vožnju čak i na najizazovnijim cestama. ECS automatski i kontinuirano kontrolira ovjes vozila kako bi povećao udobnost i performanse vožnje. To postiže uzimajući u obzir uvjete vožnje poput brzine, površine ceste, zavoja, zahtjeva za zaustavljanjem i ubrzanja. Upravljajući silom prigušenja na svakom pojedinačnom kotaču, ECS smanjuje kotrljanje, nagib i okomito kretanje kako bi poboljšao vožnju i upravljivost. Kada odabiru Sport način rada, potpuno novi Tucsonovi vozači mogu uživati ​​u dodatnoj razini odziva i kontrole.

U međuvremenu, konvencionalni prigušivači koriste novu tehnologiju ventila koja nudi veću fleksibilnost ugađanja. MacPherson podupirač sprijeda i viševezni ovjes straga osiguravaju dobru razinu udobnosti i upravljanja.

Potpuno novi Tucsonov motorno upravljani servo upravljač (R-MDPS), koji ima novu generaciju upravljača s pogonom na remen, podešen je kako bi odgovarao karakteru ovjesa vozila. Tijekom višemjesečnih ispitivanja i s prototipovima vozila i s najmodernijim inženjerskim simulacijskim alatima, Hyundaijevi inženjeri fino su kalibrirali sustav kako bi osigurali da vozači mogu imati glatko i povezano upravljanje. Vozači koji odaberu sportski način rada osjetit će oštrije napore upravljanja, prije nego što uživaju veći osjećaj preciznosti u vožnji, primjerice autocestom.

Hyundai je razvio široku paletu opcija guma za potpuno novi Tucson s tri aerodinamična izbora kotača: 17-inčni čelik ili legura ili 18- i 19-inčni legure. Izbor guma razvijen je u uskoj suradnji s vrhunskim proizvođačima guma Continental i Michelin, s posebnom pažnjom posvećenom aspektima poput udobnosti, izolacije buke na cesti i performansi upravljanja. Uz to, Hyundaijevi inženjeri postigli su niske vrijednosti otpora kotrljanja, što doprinosi smanjenju potrošnje goriva i emisija u vozilu. To naglašava predanost tvrtke proizvodnji ekoloških automobila bez ugrožavanja performansi.

Najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova

Nudeći tri mogućnosti elektrificiranog pogonskog sklopa i dva motora s unutarnjim izgaranjem s četiri izbora prijenosa, potpuno novi Tucson odgovara svakoj vrsti vozača. S benzinskim i dizelskim 48-voltnim blagim hibridom, potpuno hibridnim i priključnim hibridom dostupnim potrošačima, potpuno novi Tucson nudi najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova. Uz elektrificirane pogonske sklopove, potpuno novi Tucson nudi i niz benzinskih i dizelskih opcija.

Potpuno novi Tucson razvijen je za smanjenje emisija bez kompromisa u zabavi u vožnji. Hibridna inačica sastoji se od novog 1,6-litrenog T-GDI (turbopunjača s izravnim ubrizgavanjem benzina) Smartstream motora i elektromotora od 44,2 kW, s litij-ionskom polimernom baterijom od 1,49 kWh. Uparen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (6AT), a dostupan je s pogonom na dva ili četiri kotača. Sustav je najsnažniji u potpuno novoj Tucsonovoj liniji pogonskih sklopova, s kombiniranom snagom od 230 KS, što znači da nudi niske emisije bez kompromisa u zabavi u vožnji.

U pogledu blage hibridne tehnologije od 48 volti, kupci mogu birati između tri različite opcije. Hyundai je kombinirao svoju učinkovitu i reaktivnu 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju s 1,6-litrenim T-GDI snage 150 KS, koji će biti dostupan sa šest-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT) i sedmostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT). Još jedna dobro izbalansirana opcija je 1,6-litreni T-GDI sa 180 KS koji će se uz 7DCT s pogonom na sva četiri kotača nuditi i sa šest brzina iMT s pogonom na dva kotača. U međuvremenu dolazi 1,6-litreni CRDi 48V snage 136 KS s blagim hibridnim motorom sa 7DCT i pogonom na četiri i dva kotača.

Kada nije povezan s 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, 1,6-litreni T-GDI Smartstream benzinski motor dostupan je sa 150 KS, ručnim mjenjačem sa šest brzina i pogonom na četiri ili dva kotača. 1,6-litreni CRDi Smartstream dizelski motor bit će dostupan sa 115 KS i ručnim mjenjačem sa šest brzina s pogonom na dva kotača.

Potpuno novi Tucsonov 1.6 T-GDI Smartstream motor bit će opremljen Hyundaijevom tehnologijom kontinuirano promjenjivog ventila (CVVD). CVVD optimizira performanse motora i učinkovitost goriva, a istovremeno je i ekološki prihvatljiv. Tehnologija upravljanja ventilom regulira trajanje otvaranja i zatvaranja ventila prema uvjetima vožnje. Ovo je jedini sustav koji može promijeniti trajanje otvaranja ventila tijekom vožnje, ovisno o uvjetima.

Kupcima će biti dostupna i plug-in hibridna verzija potpuno novog Tucsona s 1,6-litrenim T-GDI motorom i 265 KS. Više detalja otkrit će se bliže izlasku na tržište 2021. godine.

Hyundaijev novi inteligentni ručni mjenjač (iMT)

Potpuno novi kupci Tucsona imaju mogućnost Hyundaijevog novorazvijenog iMT-a. iMT radi čisto elektronički i odvaja motor od mjenjača nakon što vozač otpusti gas tijekom vožnje konstantnom brzinom, omogućujući automobilu ulazak u način rada. Ovo poboljšava ukupnu učinkovitost goriva. Odabrani stupanj vozača ostaje uključen čak i kad je motor isključen. Motor se ponovno pokreće u istom stupnju prijenosa čim vozač pritisne bilo papučicu kočnice ili gasa zahvaljujući rafalnoj snazi ​​koju pruža blagi hibridni pokretački generator (MHSG). Mjenjač ponovno pokreće motor u neutralnom položaju (s otvorenom spojkom) ako vozač pritisne papučicu spojke da promijeni brzinu ili ako je brzina vozila preniska za trenutno uključeni stupanj prijenosa.

Prvi potpuno novi modeli Tucson, hibridni, dizelski i benzinski, uključujući 48-voltni blagi hibrid, će stići u Hyundaijeve europske salone krajem ove godine. U međuvremenu, plug-in hibridna verzija i verzija N Line stižu početkom sljedeće godine.

  • +8
Novi Hyundai Tucson Izvor: Promo fotografije / Autor: WWW.WEIGL.BIZ